Chirpstory will close the service later this year. At the end of September, you will not be able to post stories or comments.

Search Results for pegawai

Displaying search results for pegawai.

  • pegawai

    9 oleh sebab itu indonesia merupakan pabrik nya para #pegawai | hampir semua lulusan menjadi #pegawai13 untuk menyukai zona nyaman | menjadi #pegawai adalah profesi yg cocok3 sistem pendidikan seakan sangat memuja otak kiri | otak para #pegawai1 kebanyakan sekolah mengajarkan menjadi #pegawai | bahkan sampaii ke perguran tinggi11 menjadi #pegawai sangat sulit untuk berkembang | apalagi untuk berkembang pendapatannya :D10 sampai2 para #pegawai di ekspor keluar negri (baca : TKI) | karena stock... Read More
    479pv 1 01/04/2014 11:54:01 WIB
  • PPh Pasal 21 : Mantan Pegawai

    Hari ini mimin mau sharing Pajak Penghasilan 21 Bagi Mantan Pegawai yuk disimak :)PPh Pasal 21 bagi Mantan Pegawai = Ph Bruto Kumulatif * Tarif pasal 17 (7)Demikian sharing mimin terkait PPh Pasal 21 atas mantan pegawai, semoga bermanfaat ya :)Jasa Produksi dimaksudkan untuk memberikan penghargaan kepada pegawai/pekerja karena hasil pekerjaannya (5)Penghasilan Mantan Pegawai yang dibayarkan oleh perusahaan sehubungan dengan pekerjaannya dimasa lalu merupakan objek PPh Pasal 21 (1)Penghasilan ... Read More
    2951pv 14 23/11/2016 12:44:00 WIB
  • Cara Mengatasi Pegawai Agar Mau Disiplin Bekerja

    Pantau pegawai dalam beberapa kesempatan tanpa diketahui oleh pegawai tersebut bahwa dia sedang dipantau. #belajarmanajemenSetelah memahami karakter dan permasalahan pegawai, ajak pegawai untuk berdiskusi dan menciptakan suasana yg rileks. #belajarmanajemenDemikian pembahasan ttg cara mengatasi pegawai agar mau disiplin. Nantikan pembahasan lainnya ya.Dari pemantauan inilah HRD bisa menggambarkan atau menilai kinerja pegawai. #belajarmanajemenDengan demikian, pegawai akan merasa dihargai dan ... Read More
    2852pv 2 18/11/2013 09:23:02 WIB
  • Penolong Pegawai Penerangan Gred S27

    Rujukan Soalan SPA Penolong Pegawai Penerangan S27 - Rujukan Soalan SPA Penolong Pegawai...Penolong Pegawai Penerangan S27.Rujukan Penolong Pegawai Penerangan S27 -Contoh Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27: viaRujukan Soalan SPA Penolong Pegawai Penerangan S27Rujukan Soalan SPA Penolong Pegawai Penerangan S27Rujukan Soalan SPA Penolong Pegawai Penerangan S27Rujukan Soalan SPA Penolong Pegawai Penerangan S27Panduan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penerangan S27Panduan Peperiksaan Onlin... Read More
    1209pv 4 10/04/2015 15:09:56 WIB
  • Peperiksaan Bertulis Pegawai Penerangan S41 2013

    Panduan Lulus Exam Pegawai Penerangan S41Panduan Lulus Exam Pegawai Penerangan S41Panduan Lulus Exam Pegawai Penerangan S41 via #education #examspa Read More
    831pv 24/08/2013 16:23:02 WIB
  • Peperiksaan penolong pegawai penerangan

    Format Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27: Format Soalan Penolong Pegawai Peneranga...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Penolong pegawai penerangan kannPeperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S27: Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S27 SPA…「Penolong Pegawai Penerangan Gred S27」Panduan peperiksaan penolong pegawai peneranganPanduan pep... Read More
    843pv 2 13/04/2015 11:09:29 WIB
  • Panduan peperiksaan penolong pegawai penerangan

    Format Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27: Format Soalan Penolong Pegawai Peneranga...Format Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27: Format Soalan Penolong Pegawai Peneranga...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: J... Read More
    937pv 2 13/04/2015 11:03:54 WIB
  • Panduan peperiksaan penolong pegawai penerangan

    Format Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27: Format Soalan Penolong Pegawai Peneranga...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27: Jawatan Penolong Pegawai Penerangan Gred ...Penolong pegawai penerangan kannPeperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S27: Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S27 SPA…「Penolong Pegawai Penerangan Gred S27」Contoh Soalan Exam Pegawai Penerangan S27: SPA ada buat pa... Read More
    721pv 2 13/04/2015 11:07:06 WIB
  • #Zakat Penghasilan bagi Pegawai

    Assalamu'alaikum sahabat. kami akan membahas #Zakat Penghasilan bagi Pegawai5.Penghasilan pegawai berupa gaji yang diterima setiap bulan wajib dikeluarkan #zakatn ya apabila telah mencapai nishab. Read More
    943pv 8 1 27/03/2015 09:35:10 WIB
  • Pegawai vs Wirausaha (v.0)

    Ga ada salahnya kok kalo mau jd pegawai, tapi kalo kita wirausaha kan membantu orang lebih banyak untuk bisa jadi pegawai. So? #yourchoicePegawai gajinya WOW dan bisa ada promosi, kalo wirausaha kebebasan yang WOW dan bisa promosikan pegawainya. :) so? #yourchoice#yourchoice untuk memilih menjadi pegawai atau wirausaha. Semua ada plus minusnya. Thx for reading, :DDengan gaji segitu pegawai bisa saving their money sesukanya, tp wirausaha bisa saving kepuasan atas keberhasilannya. So? #yourchoi... Read More
    1330pv 2 12/08/2012 00:57:38 WIB
  • Contoh soalan penolong pegawai teknologi maklumat f29

    Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 Read More
    861pv 2 04/03/2014 14:47:47 WIB
  • Nota Rujukan Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan S27

    Contoh Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27: viaContoh Soalan Penolong Pegawai Penerangan S27 - YouTube |“Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Penerangan Gred S27” Read More
    783pv 2 1 10/04/2015 22:17:15 WIB
  • Tiga Pegawai KPK Dilaporkan kePolisi #KPKbusuk

    Tiga pegawai KPK tersebut adalah satu penyelidik dan dua penyidik.Tiga pegawai KPK dilaporkan ke polisi atas tudingan penyalahgunaan wewenang pada Senin (30/10/2017). Read More
    864pv 31/10/2017 14:37:26 WIB
  • Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat F41

    Soalan Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat F41Contoh Soalan Pegawai Teknologi Maklumat F41 2016, 15th April 2016 in Malaysia Read More
    681pv 3 05/04/2016 13:36:10 WIB
  • Insiden "Komisi Perlindungan Korupsi": "Saya belum yakin ada pegawai rendahan sengaja la..

    Kasihan pegawai rendahan tsbcek afiliasi pegawainya ke mana pak.kode etik dan aturan hukum yang mana pak yg dilanggar pegawai ybs.?apa pegawai yg bubuhkan stempel tanda terima juga dipecat pak ? #JRPPOPengetik amplop undangan itu adalah pekerjaan pegawai terendah - saya ga yakin ybs punya motif politisSaya belum yakin ada pegawai tukang ketik undangan yg punya niat utk lakukan sabotase - kecuali ada yg perintahkanSaya memerintahkan kpd Sekjen dan Dirjen Politik, pegawai tsb hrs segera di BAP,... Read More
    4757pv 30 33 09/06/2016 12:59:43 WIB
  • Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

    Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29 via #ebook Read More
    1359pv 04/03/2014 13:00:01 WIB
  • Cerita Pegawai Kemenkeu Atas Musibah Lion Air #JT610 & Foto2 Sri Mulyani Temani Keluarga..

    buanyak bgt Kin, ada sekitar 20 orang pegawai Kemenkeu.. :(Mas, ada bbrp pegawai KPP DJK di pesawat ya? :'''( ya Allah sedih banget.Suaminya temen saya, pegawai BPK, salah satu penumpang di pesawat itu 😭Kompas melaporkan ada pegawai dari Kemenkeu di dalam pesawat itu juga ya...pegawai pajak yang konfirm ada 12 orang. salah satunya dulu teman seruangan yang promosi ke Bangka. 😭Ada pegawai BPK temen kantor suami juga :( isinya org kerja semua mas ya Allah ndredeg aku moco beritane mauAda ... Read More
    1839pv 29/10/2018 20:36:16 WIB
  • Pegawai Negeri Sipil Dapat Insentif Perumahan dari OJK

    Pegawai Negeri Sipil Dapat Insentif Perumahan dari OJK - Read More
    548pv 02/08/2018 11:57:58 WIB
  • Contoh Soalan Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

    Exam Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 Read More
    979pv 2 12/10/2013 17:59:46 WIB
  • Exam PTD 2013 - Contoh Soalan Exam PTD dan Tip Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik

    Calon Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 viaCalon Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 via Read More
    1482pv 10/04/2013 00:22:05 WIB
  • Pegawai Negeri Sipil Dapat Insentif Perumahan dari OJK

    Pegawai Negeri Sipil Dapat Insentif Perumahan dari OJK - Read More
    636pv 02/08/2018 13:37:23 WIB
  • Pegawai Negeri Sipil Dapat Insentif Perumahan dari OJK

    Pegawai Negeri Sipil Dapat Insentif Perumahan dari OJK - Read More
    644pv 02/08/2018 11:51:27 WIB
  • Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil Dibuka Mulai Hari Ini

    Penerimaan Calon Pegawai Negeri Sipil Dibuka Mulai Hari Ini - Read More
    1921pv 19/09/2018 12:33:43 WIB
  • Imbas Perlakuan Kasar Pegawai Kopi Yor Pada Driver Ojek Online, Review-nya di Google Dis..

    gara-gara 1 pegawai yg kena semuanya :(Di jogja juga tuh , temen saya yg bekerja disitu juga di perlakukan semena mena sama pegawai cowo, di lecehkan secara fisik :)).. tapi temen Read More
    3625pv 28/01/2020 09:24:12 WIB
  • 12 June 2016: #NorthernIreland's debut at a Euro finals #POLNIR #GAWA

    #Gawa#GAWA#gawa#gawa#gawa#gawa#GAWA#GAWA#GAWA#GAWA Read More
    1491pv 1 user 1 13/06/2016 02:34:43 WIB
1 ・・ 25 Next