Created on App

#ThreadHorror Ngeri2 Sedap Penampakan Bagian2 Dalam Menara Saidah Cerita Berdasarkan Pengakuan Suami yng Punya Pengalaman Terkait Menara by@theianseerawr

Menara saidah memang misterius
2
Regina Phalange @theianseerawr

Laki aku bru citer pasal haunted office building di tengah2 Jakarta. Nama dia Menara Saidah. Dibina pd 2001. By 2009 dh kosong semua pindah. pic.twitter.com/VaT5xzE0b5

02/09/2017 20:33:04 WIB
Expand pic
Regina Phalange @theianseerawr

Sampai skrg tkde penghuni. Byk citer hantu. Paling femes pasal lif dia yang bergerak slow gila. Kononnya ada 'benda' tumpang. pic.twitter.com/ysDYjRLqWS

02/09/2017 20:34:39 WIB
Expand pic
Regina Phalange @theianseerawr

Org2 yg keje kt situ sanggup naik turun tangga dari naik lift. Sbb lif lambat gila gerak. Org ckp rasa berat gila lift tu walaupun kosong.

02/09/2017 20:36:33 WIB
Regina Phalange @theianseerawr

Maka tersadai la Menara Saidah tanpa penghuni hingga kini. Laki aku pun dh tido sbb dia tua so cepat ngantuk. So aku dh tkleh tnya dia dh. pic.twitter.com/hZnDA2NrUE

02/09/2017 20:59:40 WIB
Expand pic
Regina Phalange @theianseerawr

Antara kisah seram dia is "Horror lantai 3". Wanita berbaju merah lvl 3 .Samaada dia tetibe dh ade dlm lif or pintu lif terbuka & dia masuk.

02/09/2017 20:42:00 WIB
Regina Phalange @theianseerawr

Semua jadi kt lvl 3. Bila wanita tu kuar or masuk dri lvl 3, cuba jenguk ke luar. Mesti nmpk mcm ada office gathering altho mmg tkde tenant.

02/09/2017 20:43:29 WIB
Regina Phalange @theianseerawr

Laki aku slalu lalu area building tu sebab dekat ngan office dia. Pernah ternampak mcm ramai je org tgh keje kt situ. Padahal kosong.

02/09/2017 20:51:11 WIB
Regina Phalange @theianseerawr

Lepas menara ni kosong tahun 2009, ada projek utk mcm revamp dia & jual balik. But tk berjaya. Alasan: building tu mcm condong, so bahaya.

02/09/2017 20:47:32 WIB
Regina Phalange @theianseerawr

Bahagian dalam Menara Saidah. Seram bodoh ada patung2 warrior. Mlm2 tu konpem berperang tu. pic.twitter.com/FpK0NxAMs0

02/09/2017 20:56:52 WIB
Expand pic
Regina Phalange @theianseerawr

Tpi area paling haunted kt Menara Saidah is basement dia. Tk payah la sibuk parking situ kalau tknk org sentuh bahu la jerit nama kau la etc pic.twitter.com/5bjc3WgUsQ

02/09/2017 20:46:11 WIB
Expand pic
Regina Phalange @theianseerawr

Ni basement parking dia yg paling angker. Jalan sorang2 gi kete, rasa mcm ramai jalan sekali. Better naik train. Mmg btul2 ramai. pic.twitter.com/RTJXbIZbqj

02/09/2017 20:58:16 WIB
Expand pic
Regina Phalange @theianseerawr

Org citer Menara Saidah berhantu sbb dibina atas kubur. Cliche betul. Kononnya separuh je kubur2 dipindahkan,separuh lagi still bwh bangunan

02/09/2017 20:49:48 WIB
Regina Phalange @theianseerawr

Barang2 office kt situ semua ada lagi elok je. Tapi penghuni2 tinggal cmtu je sebab tknak stay lama. (Credit: Kaskus.co.id) pic.twitter.com/WEPZ692Pfk

02/09/2017 20:54:51 WIB
Expand pic
emaaa | ticketingservice ☆ @pinkeuhope

@nnnurulsyafiqah @theianseerawr Tu tapak kubur lama. Half dari kubur dipindahkan but not the other half. Tu yg angkerrrrrr

03/09/2017 00:37:50 WIB
emaaa | ticketingservice ☆ @pinkeuhope

@muhdhazzim @nnnurulsyafiqah @theianseerawr Terbaca dalam komik koleksi cerita hantu dunia. Tak tau la betul ke idak kn.

03/09/2017 08:26:04 WIB
emaaa | ticketingservice ☆ @pinkeuhope

@dzlrsc @muhdhazzim @nnnurulsyafiqah @theianseerawr It's a trivia dari komik tu. Try la baca. Gempak starz punya rasanya 😌 lagipun owner tweet pun ada sebut pasal ni. Scroll kalau rajin. Kalau

03/09/2017 12:23:52 WIB
iwhn🌸 @nhwnisss

@pinkeuhope tgh gigih jugak baca crita ni then scroll smpai ke bwah baca comments ehhhh ehhh ikaaaa layan ni 😂😂😂

04/09/2017 03:30:35 WIB
emaaa | ticketingservice ☆ @pinkeuhope

@_wanishaq Hahahaha ika baca pasal ni dekat komik tu laaa. Ada pulak yg sarcasm kan. Bukan percaya, relying je haha. Tp best kan story dia ? 😂😂

04/09/2017 05:33:15 WIB
Scurity_bayaran @Real_scurity_bo

@theianseerawr @amylia007 Yer betul sangat2,i stay kat Jakarta,menara saidah ade kat jl mt haryono,kat station cumuter cawang,menurut isyu itu gedung miring dan angke

03/09/2017 10:11:51 WIB
Load Remaining (3)

Comment

No comments yet. Write yours!