Created on App

Pencuri Fan Art Ditegur Pembuat Aslinya Tapi Ngotot Ngaku2 Bikin Sendiri dan Tak Mau Menurunkannya dari Postingan IG Parahnya Lagi Comotannya Dijual

Padahal fan art untuk have fun aja
1
HEGE @ibgwiraga

This guy stole my fanart, put his own watermark, posted in his instagram to his 40k followers. He also sell it as print, making money on Patreon, etc. The background photo is taken near my village. I never sell photo-fanart, I just do it for fun. Can you guys help to report? pic.twitter.com/8isrnJc3Id

02/05/2020 11:57:57 WIB
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
HEGE @ibgwiraga

I already talked to him, asked him to delete it from his page. But this is his reaction. I don’t want money, I just want him to delete the fanart from everywhere. And stop selling it. pic.twitter.com/DIp4O0haKC

02/05/2020 12:04:03 WIB
Expand pic
HEGE @ibgwiraga

When you check his instagram, it seems like he used many bachground photos without permission, doing some photoshop with official anime characters and call it a day. And then sell them. 👀🙄

02/05/2020 12:07:32 WIB
HEGE @ibgwiraga

The original fanart is in my account page (at)ibgwiraga pic.twitter.com/p4a6O3oss6

02/05/2020 12:29:37 WIB
Expand pic
HEGE @ibgwiraga

This is his account on @Patreon. Can you guys check. Thanks pic.twitter.com/zVMEOpGqWP

02/05/2020 12:42:50 WIB
Expand pic
HEGE @ibgwiraga

I’ve been creating Ghibli photo-fanarts for years, because I love Ghibli movies. It’s all for fun. pic.twitter.com/APfoqGDO1V

02/05/2020 13:11:19 WIB
Expand pic
Lana Del Rayofsunshineonmywindow @enjanvier

@ibgwiraga @kang_ukki Sudah ke sini? Saya tadi coba melaporkan tapi harus masnya sendiri nih yang melaporkan. Saya udah ngatain sik tadi di postingan dia... pic.twitter.com/CAvhY3ElCj

02/05/2020 13:49:10 WIB
Expand pic
Aa’ @kang_ukki

@enjanvier @ibgwiraga ((((NGATAIN)))) 🤣 Mas @ibgwiraga saya juga udah ninggalin jejak di postingan dianya. Semoga segera didelete postingannya

02/05/2020 13:51:29 WIB
HEGE @ibgwiraga

@enjanvier @kang_ukki Prosesnya terlalu rumit memang lapor hak cipta, karena karyaku hanua sekedar fanart, semoga segera didelet sama pencuri ini. Sejauh ini dia gak balas lagi dm-ku

02/05/2020 13:56:07 WIB
Aa’ @kang_ukki

@ibgwiraga @enjanvier Kalo gitu kita pake cara budaya bangsa Indonesia mas: geruduk pake massa

02/05/2020 13:59:12 WIB
HEGE @ibgwiraga

@qilmeeqil Aku tak tahu gimana prosesnya untuk fanart. Ini lebih ke awareness untuk menghentikan budaya mencuri artwork dan dijual online. Ternyata banyak maling gini di internet

02/05/2020 14:15:19 WIB
Siapanya papi @GuptaGautama

@enjanvier @ibgwiraga @kang_ukki Ngatain di post yang mana? Biar fokus nih ngatainnya.

02/05/2020 14:24:14 WIB
Neny Isharyanti @nenyish

@ibgwiraga @agenmossad Kalau lapor lewat formulirnya Instagram, cuma butuh 2 jam sampai IG take down postingnya. Asal ada link ke foto/fanart aslinya dan contoh karya2 lain. Pengalaman pribadi.

02/05/2020 14:38:53 WIB
HEGE @ibgwiraga

Update: I filed a report to Instagram for Copyright. Hopefully they do something about it. The thief is deleting comments. And he even blocked me 😔

02/05/2020 15:17:13 WIB
MewGulf is LYF! @SnowMoon96

@ibgwiraga Instagram is quick at responding to copyright infringement claims as long as you have links to prove that you own the original image :) good luck!

02/05/2020 15:23:38 WIB
MewGulf is LYF! @SnowMoon96

@ibgwiraga And also just in case this happens again, copyright claims can only be done by the original owner unfortunately :( so it’s good to be vigilant on your own and keep a look out cos your art is amazing and there would be a lot of people who will be tempted to steal it >.<

02/05/2020 15:28:07 WIB
be a superhero, wear your mask. @deboratobing

@ibgwiraga komennya dihapus2in di post itu. sial betul ada makhluk begini.

02/05/2020 16:39:09 WIB
HEGE @ibgwiraga

@deboratobing Aku aja diblok. Udah aku report ke Instagram juga. Semoga cepat ditangani. Thanks ya

02/05/2020 16:39:37 WIB
Load Remaining (40)

Comment

No comments yet. Write yours!