Teori Konspirasi Virus Corona (Covid-19), Berasal Dari Pasar Wuhan Atau Lab? Atau Mungkin Senjata Perang Amerika - China?

Thread by @gudogud
viralnow
12
O G U D @gudogud
-A Thread- 'Teori Konspirasi Virus Corona (Covid-19), berasal dari Pasar Wuhan Atau Lab dekat pasar Wuhan? Atau mungkin senjata perang antara Amerika-China?' ⚠️TRIGERRED CONTENT⚠️ pic.twitter.com/lBrgNRvssv
Expand pic
O G U D @gudogud
Kalo yg udah biasa ngikutin Teori Konspirasi, pasti udah gak asing dg judul yg gua tulis diatas. Tapi buat yg baru ngikutin/pengen ngikutin, apalagi yg ga percaya Teori Konspirasi. Sekali lagi gua ingetin, ini cuma TEORI.
O G U D @gudogud
Pasti beberapa dari kalian ada yg bertanya-tanya dalem hati 'Masa iya sih dari pasar Wuhan (Pasar binatang tak lazim di Konsumsi)'. atau 'Padahal udah lama mereka makan gituan?(bahkan di Indonesia juga ada pasar kaya di Wuhan) Tapi kenapa baru sekarang virusnya merebak cepat?'
O G U D @gudogud
Mari kita bahas sama-sama (Thread bakal lumayan panjang,jd sabar ya) Thread gua satuin dr bbrp Konten dan bbrp Artikel. Juga dari salah satu followers yg kasih link Artikel yg dia ksh amanat utk ga disebar, krn ya emg dalemnya kaya nyepill banget sih..
O G U D @gudogud
Gua jg masih bingung mau cari Aman ambil dr yg gua dapet apa ikutan Spill semuanya yg ada di Artikel juga? Ngeri ga aman gua wkwk. Saran dr kalian gimana? jam 9 jam 10 gua lanjut Thread. Yuklah ramein dulu.. Yang mau nitip silahkan~
O G U D @gudogud
APAKAH ITU CORONAVIRUS (COVID-19)? Coronavirus merupakan sekumpulan virus yang terdiri dari 32 jenis virus dan mereka terbahagi kepada 2 keluarga. Virus tersebut boleh menyerang manusia dan juga binatang. Coronavirus (Covid-19) pula merupakan virus yang baru ditemui pada 2019.
O G U D @gudogud
Patent untuk Coronavirus yang sedang berlegar di media social sebenarnya adalah untuk Coronavirus jenis lama (ciptaan tahun 2018 atau sebelumnya) dan bukannya jenis 2019.
O G U D @gudogud
Orang yg terkena virus tersebut akan mendapat tanda-tanda selepas 2 hingga 14hari contohnya seperti hidung berair, sakit kepala, batuk, sakit tekak dan demam. Untuk mereka yang mempunyai sistem pertahanan badan yang lemah, mereka akan mendapat sakit seperti batuk yang amat teruk.
O G U D @gudogud
97% pesakit akan sembuh dari sakit tersebut tanpa mendapat sebarang bantuan perubatan moden. Hanya pesakit yang telah berumur lebih dari 60 tahun akan mendapat kesan seperti paru-paru berair dan akan menyebabkan kematian sekiranya tidak berubat.
O G U D @gudogud
DARI MANAKAH ASALNYA CORONAVIRUS (COVID-19) ? Ia berasal dari Wuhan di negara China. Terdapat 8.9 juta penduduk di Wuhan. Ia adalah sama besarnya seperti kota London. Ia adalah bandar yang ketujuh terbesar di China.
O G U D @gudogud
MAKMAL BIOSAFETY DI WUHAN Di Wuhan, terdapat sebuah makmal iaitu “Wuhan National Biosafety Laboratory”. Ia merupakan sebuah makmal yang membuat kajian dan penyelidikan tentang virus. Ia dibina pada tahun 2017 dan mula beroperasi pada tahun 2018.
O G U D @gudogud
SAINTIS DARI CHINA TELAH MENCURI VIRUS DARI MAKMAL DI NEGARA KANADA Pada bulan March 2019, 2 orang saintis iaitu Dr. Xiangguo Qiu dan Keding Cheng (suami–isteri) dari negara China telah mencuri virus dari sebuah makmal yaitu..
O G U D @gudogud
“Canadian National Microbiology Laboratory (NML)” di negara Kanada. Mereka kemudian telah menghantar virus tersebut ke negara China dengan menggunakan khidmat Courier .
O G U D @gudogud
4 bulan berikutnya iaitu pada bulan July 2019, mereka berdua telah dihalau keluar dari Makmal NML dan dipaksa pulang ke negara China. Di China, mereka kemudian membawa virus tersebut ke makmal di Wuhan dan mula membuat ubahsuai (modify) virus tersebut. pic.twitter.com/B4YXVrjpEI
Expand pic
Expand pic
Expand pic
O G U D @gudogud
Ketua mereka ialah Dr. Peng Zhou, Ph.D. Dialah yang bertanggungjawab dalam mencipta virus baru yang dinamakan sebagai Coronavirus (Covid-19) 32 Kilometer dari Makmal tersebut terdapat sebuah pasar iaitu “Huanan Seafood Market” yang dikatakan tempat bermulanya penyebaran Corona. pic.twitter.com/hKZEbu3vdL
Expand pic
Expand pic
Expand pic
O G U D @gudogud
Ini bermakna, para saintis dari makmal “Wuhan National Biosafety Laboratory” telah membawa Coronavirus ke pasar di “Huanan Seafood Market” untuk menyebarkannya dengan sengaja. Dari situlah bermulanya wabak Coronavirus (Covid-19). pic.twitter.com/sa8NKRxIHS
Expand pic
Expand pic
Expand pic
O G U D @gudogud
KENAPAKAH KERAJAAN KOMUNIS CHINA HENDAK MEMBUNUH RAKYAT MEREKA SENDIRI? Kerajaan Komunis China hendak mengurangkan jumlah penduduk di negara China. Mereka sanggup membunuh rakyat mereka sendiri untuk melaksanakan agenda jahat tersebut.
O G U D @gudogud
Mereka menggunakan virus sebagai alasan supaya tidak ada sesiapapun yang akan tahu kisah sebenar. Sejak December 2019 sehingga kini, Kerajaan Komunis China telahpun membunuh lebih dari 500,000 orang di China.
O G U D @gudogud
Kerajaan Komunis China telahpun menempah 1 juta bag mayat untuk digunakan sewaktu operasi membunuh. Kenapakah mereka memilih bulan December 2019 untuk menyebarkan virus tersebut? Jawapannya ialah kerana orang-orang di China akan menyambut Tahun Baru Cina pada bulan January 2020.
O G U D @gudogud
Jadi mereka memerlukan masa sebulan untuk memastikan virus tersebut tersebar di kalangan penduduk di Wuhan.
O G U D @gudogud
Selepas itu orang-orang yang telah dijangkiti virus tersebut akan melancong ke luar negara untuk menyambut Tahun Baru Cina. Ini akan menyebabkan virus tersebut akan merebak ke seluruh dunia. Itulah agenda Khazar Satanist @ Illuminati. pic.twitter.com/yjaBhyjV6i
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
O G U D @gudogud
SAINTIS DARI INDIA TELAH MENGATAKAN BAHAWA TERDAPAT GEN AIDS DIDALAM CORONAVIRUS (COVID-19) Selepas sebulan Coronavirus merebak ke seluruh dunia, Saintis dari negara India iaitu dari “Kusuma School of biological sciences, Indian institute of technology, New Delhi-110016, India”.
O G U D @gudogud
dan juga “Acharya Narendra Dev College, University of Delhi, New Delhi-110019, India” telah membuat kajian tentang Coronavirus tersebut. Saintis dari India tersebut mendapati bahawa Coronavirus bukannya semulajadi.
O G U D @gudogud
Ini adalah bukti yang kukuh bahawa virus tersebut adalah buatan manusia. Saintis tersebut juga telah memberitahu bahawa mereka telah menemui gen AIDS di dalam Coronavirus.
Load Remaining (24)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.