1
Tweet Islamik @TweetIslamik
Buat sahabat2 se Islam ku, seandainya pergi makan di kedai dan terjumpa ayat2 ini di kaunter atau dinding kedai, sila keluar dari kedai dan cari kedai lain, ini adalah ayat pelaris yg menyeru iblis supaya perniagaan mereka laris. Berhati2, sekadar perkongsian kasih sayang pic.twitter.com/eM50s8ir7m
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Sugar. @amrarhna_
@TweetIslamik Takutnya 😭 tapikan ada yang sorokkan benda ni jadi camna nak nampak?
PU Cat @naimmrosli
@amrarhna_ @TweetIslamik Masuk check semua penjuru lepas tu kalau ternampak, bgtau je org yg ambik order "Tak apa la dah kenyang" lepas tu balik
Sugar. @amrarhna_
@naimmrosli @TweetIslamik Sempat ke nak pandang penjuru semua tu.... 🥺
عدا فصيره @addafathirah
@TweetIslamik dahagak, dekat umah nenek pun ad haih . katanya ustad bagi 😕
Meliodas @gajirozan
@TweetIslamik @Azril_Hosaini Yang dalam piramid tuh ada ayat satu surah Al-Fath. Ayat seribu dinar tepi piramid dari surah At-Talaq, dan kata nabi yusuf kepada ayah dia tentang mimpi di surah Yusuf. Ada satu ayat tuh aku xtau dari surah mana tapi familiar. Buat ayat Quran as tangkal aku tak reti letak hukum
Al-Ḥārithah @Haarithahh
@gajirozan @TweetIslamik @Azril_Hosaini Tidak boleh. Ana rumuskan kalam ʿUlamāʾ dari Majmu’ Fatawa wa Maqalat Mutanawwi’ah: 1. Ada ḥadīth yg haramkan SEMUA penggunaan tangkal, so kalau nk amalkan tangkal dengan ayat Al-Qur’ān kene ada dalil specific (khusus) yg kata demikian.

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.