1
Syazana Jual Rumah @sayajualrumah
Cuba teka, rumah luas bak istana ni berapa harganya? Hints : Rumah landed 2 tingkat, fully tiles, 4 bilik 3 toilet, 4 airconds, 7 kipas siling, kabinet dapur & tabletop. Loc : Shah Alam 🤭 pic.twitter.com/NOEgj2ncwk
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Syazana Jual Rumah @sayajualrumah
Jawapan : RM465K (Harga pasaran 600K) Owner nak jual murah + fully renovated. BOLEH NEGO SAMPAI JADI. Memang baik betul hati beliau. Time ni la nak rebut peluang 🔥 Loc : Taman Sandaran Permai Nusarhu, U10 Shah Alam. Set appointment : wasap.my/60136876586 pic.twitter.com/lY0oXvcQKw
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Syazana Jual Rumah @sayajualrumah
Sorry guys nak edit harga pasaran tu RM500K. Bukan 600K. Sorry, will be more cautious on details after this.
Adila Yaacob @AdilaYaacob
@sayajualrumah @ulat_bulu_bulu OMG this is the house that i rented before. Belum terjual lagi? The owner ask me to move out after just 4months staying eventho agreement 1-2tahun😡 because he want to sell the house. It was around 2015. Harga murah bersebab.. Yang nak beli, selidik betul2..
Adila Yaacob @AdilaYaacob

|| Dramafreaks | Moviefreaks | Cat lovers ||

Adila Yaacob @AdilaYaacob
Lepas beberapa tahun.. Tetiba nampak lagi rumah ni.. And all that emotions came back.. Aku takkan lupa macam mana owner rumah ni aniaya aku and suami. Ada sebab rumah ni jual murah.. Pengalaman selama aku tinggal situ sendiri. Will make a thread kalau ada yg nak tahu twitter.com/sayajualrumah/…
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Oklah ramai yang nak tahu. So i will spill the beans. Ini adalah thread <- this is my first thread so bear with me pls😅
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Aku bagi introduction dululah eh. Aku sewa rumah ni dulu pun sebab sewa dia murah. Imaginela rumah cantik macam tu dia sewakan RM1k je. Murah weyh.hati dah berbunga. So siapkan agreement bagai, maka selamatlah pindah ke rumah idaman ni..
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Semua urusan view rumah bagai suami aku yg uruskan. So aku mmg x pernah masuk. Masa pindah tula baru first time masuk. Owner rumah ni Indian. Aku tak kisah sangat pasal tu masa ni.. Macam chill jelah kan
Adila Yaacob @AdilaYaacob
First thing yang buat tak selesa is, dia ada mini kuil yang letak patung tuhan tu betul2 tepi pintu master bedroom. Dah kosonglah ruang tu tapi you can still feel it and tak boleh nak elak. Aku letak Quran kat situ, nak sedapkan hati,bagi berani
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Atas ada 3 bilik. Master bedroom yang super big siap balkoni. 2 lagi bilik with adjoining toilet. Masa aku duduk tu barang tuan rumah masih ada. Katil, wardrobe etc. Utk org yg baru kahwin mcm aku masa tu, syukurr x yah beli perabot dah
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Bawah pulak, lepas living room tu, ada satu ruang makan yang menuju ke dapur. Dekat ruang makan tu ada satu bilik stor agak luas. Boleh muat 1 katil single. That bilik pun rasa eerie je. Lampu ruang makan tu pulak dah berkelip2,so gelap
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Imagine selama 4 bulan aku stay situ, tak terkira brape kali blackout. Jenis blackout 1 taman terus. Sekali dengan UITM tepi rumah skali blackout. So selalulah ktorang lari pergi Alam Budiman, taman sebelah. Tak silap ada masalah tiang letrik ke mcm mana ntah
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Pastu line fon. Kalau blackout, dengan line fon skali takde. 1 bar pun takde. Kosong! - ini yang paling aku tak suka. Tak tahulah kalau sekarang dah betulkan ke camne. Next pasal jiran. Jiran belah kiri Indian, sedare pd owner rumah. Suka buka radio kereta kuat2 mcm hanat
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Now mistik punya part... Since aku tinggal berdua je (with few cats), kitorang jarang naik atas. Master bedroom tu kalau parent kitorang datang,bagi diorang tidur situ. And kalau ada tetamu barula ktorang tidur dlm bilik tu
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Master bedroom tu bila kau masuk masih bau asap sembahyang diorang tu. Bilik lain tak bau eh. Bilik tu je. Bulu roma naik tu takyah ceritalah. Tapi aku x pernah nampak depan mata. Dia kacau2 manja gitu. Ada sekali tu aku solat subuh, tepi aku ada botol plastik yang dah terbaring
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Lepas je bagi salam, botol tu tergolek slowww je kat aku.. Eh eh eh ehhh.. Botol tu betul depan aku and kucing aku takde kat situ, kipas pun tak buka. Pernah skali tu plak aku balik kampung. Laki aku tinggal sorang. Masa tu dia kt bawah tgh tgk main game.
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Tetiba kucing aku kembang ekor mcm tgh marahkan something kt sudut tepi pintu rumah. Masalahnya tak nampak pape pn kt situ.lebih kurang mcm nilah pic.twitter.com/SNptWvYUVV
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Bulan puasa, aku nk kene prepare utk sahur. Imagine bangun pkul 4pg pastu kene lalu ruang makan yg lampu kelip2 tu and duk dapur sorang2. tingkap dpn sink tu sangatlah reflectivenya. Aku rasa kene perhati je. Bila aku start rasa meremang aku lari pergi depan. Ulang alik gtu jelah
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Tangga rumah tu mcm agak gelap juga. Selalu terperasan ada perempuan duduk kt tangga tu. Kwn laki aku prnah tumpang tidur kt ruang tamu. Bila dia tinggal sorg kt bwh, dia dengar suara panggil nama dia.. "Arip...arip..." and badan dia xley gerak pun.
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Segala ayat quran yang teringat, dia main baca je. Nasib baik boleh gerak semula. Esoknya dia cerita kat kitorang. 😨 yang paling hardcore, ada satu malam ni laki aku and kwn dia dekat ruang tamu tengah sembang. Aku duduk dekat dengan pintu rumah tengah main2 kucing.
Adila Yaacob @AdilaYaacob
jam tepat pukul 12. Tetiba laki aku dgn kwn dia terdiam and pandang ke arah aku. Aku tanya "Kenapa?" Laki aku: "Ada orang panggil saya ke? Dengar macam orang jerit luar pagar panggil nama saya. Awak takkan tak dengar. Saya dengar" Even kwn dia pun dengar dgn jelas.
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Aku cakap tak logiklah diorang je dengar sbb aku yg paling dkt dgn pagar rumah. Dia panggil nama je "Faisal!" mcm tu. Masa tula member dia tgk jam-pukul 12tghmlm. Xknla jiran panggil tgh mlm. Diorg smpai keluar tengok kt pagar. Memang takde org. pic.twitter.com/nzKIJ8LIKQ
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Selama duduk situ, yang kene kacau hardcore mesti lelaki. Perempuan takde plak dia panggil2 nama ke, kasi stun ke.. Adik perempuan aku pernah stay seminggu dua, elok je.. Tp aku x beranila tinggal sorg mlm2..so lepas 4 bulan, tetiba tn rumah kata dia nk jual rumah
Adila Yaacob @AdilaYaacob
Ktorg considering all the difficulties stay situ, terusla cari rumah lain. And until now, aku serik dh nk tinggal rumah yang ada tmpat sembayang.senang cerita carila rumah sewa yang muslim juga duduk.. Perasaan dia lain. Aura rumah pn lain. Susah nak describe.sekian
Load Remaining (21)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.