0
GembrOo0d JKT48 @Okas14627228
@syahizaq Wanita hebat akan mencari lelaki hebat awokwokw
wuu @mariemelody15
@syahizaq Kalau lelaki miskin tu rajin mencari rezeki
- @rtrdedpenguin
@syahizaq Yang tulis quote ni mesti lelaki miskin.
wan @shazwanpui
@hiimamera "bila dah kahwin/ada anak rezeki bertambah" cakap tanpa fikir dulu. ingat datang macam tu je ke
Harimeow @harimeow_
@shazwanpui @hiimamera Ramai duk romanizing anak tu as rezeki, buat byk², harap byk lah rezeki, tp lupa lgsg pasal anak tu amanah.
hhhhhhhhh @yangkimms
@syahizaq Yang masalah itu bukan miskin materi. Tapi miskin mental. Sudahlah ga punya apa-apa, ga ada rasa tanggung jawab juga sama diri sendiri untuk lebih baik.
R A B Y @rabyyna
@syahizaq Kalau miskin tapi rajin cari rezeki takpe, jangan miskin pemalas
Nash @busukbusuk20
@hiimamera @abbyyayaa_ Awak..miskin x semestinyaa malas..mgkin kemampuan mereka limited .kita yg sekiling lah kena bantu..saya dari ibu ayah org susah terasa dgn retweet anda
Eliaa @eliandira
@syahizaq Aku rasa aku hebat sbab ex aku mcm tu dulu.. tp tula. Sebab hebat sgt la aku jd janda,dia x mampu trus bg aku ngan anak mkn..
Amera Hartini @hiimamera
@busukbusuk20 @abbyyayaa_ Keyword dekat sini adalah malas, tak perlu terasa kalau anda bukan seorang yang malas.
Zeera @RisingSweet
@syahizaq Takkan takut. Yang aku takut kahwin dengan lelaki yang tak berusaha & takda usaha.
(つ≧▽≦)つ @nurvvardina
@syahizaq yang create and agree quote tu mesti miskin hmm harap dah kahwin nanti dah ada anak tak bagi baby minum kopi 5 botol ye 😅
driz @izyanizulkifli
@syahizaq Nasib saya tak hebat, cuba bijak je sikit.
. @adibsyqi_
@hiimamera you know what. Saya ada tengok rancangan bersamamu. Dia orang miskin tapi dia sangat rajin bekerja untuk menyara keluarga. Tapi pekerjaannya bukanlah doktor,usahawan,engineer. Gajinya setakat cukup cukup makan. Allah memiskinkan nya dunia, mungkin kaya di akhirat kelak
Amera Hartini @hiimamera
@adibsyqi_ Okay 😁👏🏻kalau tak malas, tak perlu terasa.
AimanYahya @AimanYahya6
@hiimamera miskin ni bila kita tak bersyukur dgn apa yg kita ada and mengeluh tengok kekayaan org lain.
Love @jahnanajisal
@syahizaq Wanita itu dianggap hebat kerana berani mengambil risiko. Maksudnya dia sedia dari segi fizikal dan mental. Dia hebat kerana mampu berdiri dan memgharungi bersama apa juga dugaan. Pernikahan maksudnya saling bersama dan saling memahami.
I feel @fantaastiiicc
@syahizaq Boleh asalkan suami tu sedar diri sikit. Kalau isteri yang lagi banyak bekerja banyak tampung duit belanja rumah then the man of the house mentality tu kena buang
هوددهلا @NHudaMIsa
@syahizaq Should be corrected into 'WANITA TIDAK AKAN TAKUT MENIKAH DENGAN LELAKI MISKIN YANG BERUSAHA UNTUK LEBIH SENANG DAN MAJU' Dah la miskin tanak kerja pemalas nauzubillah susahkan orang bila tegur tak boleh terima mampus saja kau setan I said what i said
Fayyadh 'Zilleon' Mahali @fayyadhzimahali
@syahizaq Kalau miskin, jangan ada anak. Anak tak memilih mak bapak. Kalau dah tahu ekonomi tak bagus, duit takdak, jangan gatal nak ada anak. Jangan seksa mereka dengan masalah kewangan anda. pic.twitter.com/02CNKDF28s
🌵 @iampokokcactus
@hiimamera Miskin xpa. Jgn malas. Malas is an attitude problem. It may lead to irresponsibility. Miskin tapi rajin insyaAllah your life will improve sooner or later whereas malas won’t get you anywhere. ❤️
Load Remaining (14)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.