0
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Kalau Tri Rismaharini jadi next Presiden Indonesia selepas Jokowi, game over lah negara-negara Asean lain. Tengok lah how dia transform Surabya. Dahlah garang nak mati. pic.twitter.com/JenFK2k7YS
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Kalau bukak youtube and search nama dia, memang semua video dia marah hahaha. Ni contoh dia marah team IT eKTP(untuk buat IC). youtube.com/watch?v=jtj2TQ…
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Sapa yang pernah pegi Surabaya sebelum Risma jadi Mayor, then selepas dia jadi Mayor jauh gila beza. Surabaya now bersih and teratur.
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Ni cara Surabaya, Indonesia handle sampah. Impressive right. Siap guna methane dari sampah untuk produce electricity. youtube.com/watch?v=i2Bq9y…
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Risma ni lah yang introduce naik bas bayar guna sampah. hehe youtube.com/watch?v=DJN00r…
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Surabaya ni siap ada command centre sendiri. 112(ala ala 999 kita). Bukan setakat untuk call bomba, polis etc, siap ada pakar psikologi yg bertugas. So boleh call untuk curhat macam befrienders. pic.twitter.com/GFRA26VLKP
Expand pic
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Dia punya marah bila orang ada orang gurau senda masa dia tengah bagi speech serious. Tengok dia berlari pun dah seram. pic.twitter.com/pdFYe8cHVL
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Risma datang buat spotcheck kat pejabat kerajaan, pastu tengok semua tempat kotor dan tak teratur. Kecut teloq ketua office tu kena marah dengan dia. pic.twitter.com/eLnrStZfLu
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Walaupun dia ni kuat marah, tapi dia kerja jalan. Sebab tu tahun 2015 dia dapat anugerah Datuk Bandar no 3 terbaik dunia dari The City Mayors Foundation. pic.twitter.com/08F3BXXeHO
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
This is some pictures of Surabaya. Cantik and bersihkan. Bunga bunga dia rasa macam kat Jepun je. (brilio.net/wow/17-foto-sa…) pic.twitter.com/nanJW6tPCJ
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Siapa yang belum pernah ke Surabaya patut try lah one day datang visit bandar ni. Banyak tempat-tempat menarik yang boleh dilawati. Boleh tengok sendiri transformasi yang Ibu Risma buat pada bandar ni. (tripzilla.id/destinasi-wisa…) pic.twitter.com/6sdhI6RzmP
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Interesting documentary Sehari Bersama Bu Risma, Walikota Surabaya youtube.com/watch?v=z2sh2a…
Expand pic
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
TIL She created 327 new parks in Surabaya.
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Risma ni sayang kat parks yang ada kat Surabaya. So pernah sekali Walls buat event bagi ice cream percuma tapi tak coordinate dengan PBT sampai rosak semua pokok bunga kat taman. Seram tengok dia mengamok. Kalau tak silap Walls bayar balik semua pokok bunga yang rosak. pic.twitter.com/qy8QcvnarL
Datuk Jahat Hensem @datukhensem
Makin ramai rakyat Malaysia yg ingin berkunjung ke Surabaya lepas tahu kisah Bu Risma. Nak tahu lebih lanjut tentang surabaya boleh follow official twitter account Surabaya @BanggaSurabaya.
Abd. Machfud @mampedd
@datukhensem Halo! I'm a Surabayan, happy to read this. As a Surabayan I can feel the changes as long as I live at this city. Jom lah! bila ada waktu melancong kat sini. In this pict, it's Suroboyo Bus, just bring 3 bottles you can ride around the city with bus and see Tabebuya bloomed pic.twitter.com/UnzRS29lWW
Expand pic
Abd. Machfud @mampedd
@datukhensem You can see photos like this at Twitter and Instagram @BanggaSurabaya pic.twitter.com/8pAEHwswQ3
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Abd. Machfud @mampedd
@mimyadnan @datukhensem @BanggaSurabaya Kita punya 3 macam Tabebuya di Surabaya. Tabebuya merah muda (looks like Sakura) mekar sekitar bulan Desember, Tabebuya Kuning dan putih yang mekar beberapa bulan sekali. Dan kalo mekar pun cuman seminggu saja masanya.
Y Robert Santoso @YRobertSantoso
@Akip_Silo @boyart_am @mimyadnan @datukhensem @BanggaSurabaya As Surabaya citizen who works & stays in this city since year 2000, football supporter is part of Surabaya citizen; but their manner doesn't represent Surabaya itself. Just like in any other city, there will be good people and shitty people. Come to Surabaya with love ♥️

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.