1
Dr. Amalina @DrAmalinaBakri

MBChB BMedSc MPhil MRCS | General Surgeon (Specialist Training)👩🏻‍⚕️-Londoner, Edinburgh & Cambridge educated. Polyglot. Darzi Fellow. PhD Candidate.

https://t.co/4DLYTm5TwI
Dr. Amalina @DrAmalinaBakri
Seorang gadis bertanya saya soalan ini: “Doktor, bagaimana saya nak buktikan kepada tunang dan family saya yang saya masih dara. Ada tak medical check-up untuk bagi bukti sebab diorang minta.” First of all, I cannot believe that someone would ask such thing.
Dr. Amalina @DrAmalinaBakri
And it was really sad that her fiancé and family would even ask for evidence! Anyways, I’m not going to rant. 💆🏻‍♀️ Here’s an article from Prof Dr Imelda about ‘selaput dara’. pic.twitter.com/ZpHoscerwP
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
lazybear @nanafzl
@DrAmalinaBakri Macam mana nak tahu bakal suami tu masih teruna dan belum pernah menebuk mana2 dara?? 💁‍♀️💁‍♀️ Kesian perempuan.
E💐 @peaches_lilies
@DrAmalinaBakri 1 advice for that poor lady: get the hell out from that family. 😊☺️
R A B Y @rabyyna
@DrAmalinaBakri kalau bakal suami i tanya benda benda camni, i tampar dia and leave
Ismi Nur @usernameisNur
@ASYRAFBAHRI @nanafzl @DrAmalinaBakri 🤣🤣🤣 ini buat saya terhibur 🤣🤣🤣adoiii
Anas @anas4fifi
@peaches_lilies @DrAmalinaBakri Yes I hope the girl found this message. That family is your gates to hell on earth
E💐 @peaches_lilies
@anas4fifi @DrAmalinaBakri Very true.. The moment that guy family question her like that is very disrespectful, maybe their son is a saint 😂🤣🤣🤣 that poor lady should know her worth & she deserves much better than this. Hope she read this wherever she is now 🙏🙏🙏🙏🙏
sinipiت kوdo @shapitrazak
@DrAmalinaBakri "Lelaki yang baik takkan tanya kisah silam perempuan"
faramore 皿 @farahRiot
@peaches_lilies @anas4fifi @DrAmalinaBakri Memula pn family dia da tanya macam tu, can u imagine bila da selamat jd husb and wife nanti the family will take control everything in their life. Lg lah porak peranda hidup dia
E💐 @peaches_lilies
@farahRiot @anas4fifi @DrAmalinaBakri Yes.. Can be lebeh jaoh dr tu.. N most likely that poor lady akn d tindas jugak & berlaku ketidakadilan aftr marriage. All this can lead to depression someday. Sooo better be stay out from that toxic environment.
poo.adddddd @JokieJr
@shapitrazak @DrAmalinaBakri "perempuan yang terbaik wajib ungkit kesalahan lelaki tesebut supaya lelaki itu minta maaf"
Tambun_tal🐡 @buntalkememe
@rabyyna @DrAmalinaBakri Kalau I, I will said... " Maaf, kita xsama taraf, awak dan keturunan awak tak pandai dan bodoh. Sy xnk anak sy bodoh ikut keturunan awak" *After that share about facts about selaput dara dan block
Gunso @asyropnabil
@JokieJr @shapitrazak @DrAmalinaBakri Dlm Islam isteri berhak untuk merahsiakan kepada suami dan tidak wajib menjawab apabila suami bertanya :)
🤡 @kuda69
@asyropnabil @JokieJr @shapitrazak @DrAmalinaBakri Yg sy dgr, dlm Islam kata suami ada hak utk tidak tahu.
Gunso @asyropnabil
@kuda69 @JokieJr @shapitrazak @DrAmalinaBakri Itu yg sya maksudkan. Ada perkara suami perlu tahu ada perkara suami tidak perlu tahu.
You @saifulamzr
@apihnuar @asyropnabil @kuda69 @JokieJr @shapitrazak @DrAmalinaBakri Apa yang saya baca lain pulak. Sorang isteri atau suami tu tiada hak untuk tahu cerita lampau pasangan dia cerita yang aibkan mahu pun sebaliknya
poo.adddddd @JokieJr
@saifulamzr @apihnuar @asyropnabil @kuda69 @shapitrazak @DrAmalinaBakri Senang cita macam ni jelah ye, nak cita boleh, tapi terima lah seadanya dan tanam kan niat nak berubah kerana Allah, in shaa Allah semua dipermudahkan. Tak kesah la pendapat lain2. Tapi berubah ke arag yang lebih baik tu lagi penting. Utk masa depan gak

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.