Created on App

"Semuanya Serba Putih Hingga Lantai dan Suasananya Sunyi" Thread Soal White Room', Jenis Penjara Yang Terlihat 'Biasa' Namun Sadis by @fadryyy_

dalam jangka waktu lama, seseorang yang tinggal di white room akan kehilangan kemampuan indra perasa dan ingatan
1
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_

20 🇲🇾 ™ 𝚃𝚑𝚛𝚎𝚊𝚍 𝚂𝚑𝚊𝚛𝚎 [𝚂𝚎𝚛𝚊𝚖 , 𝙵𝚊𝚔𝚝𝚊 , 𝙴𝚝𝚌]

https://t.co/XO2VkFttuD

𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

White Room - Sejenis Hukuman Yang Pelik, Tidak Menyakitkan Tapi Kejam Ada satu jenis hukuman yang kedengaran agak pelik tetapi boleh dianggap kejam. Hukuman ini diberi nama Bilik Putih (White Room). Ini Adalah Thread pic.twitter.com/i1LxJVtES0

21/06/2019 19:16:39 WIB
Expand pic
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

White Room Dalam hukuman ini, seorang pesalah akan diletakkan dalam bilik yang serba putih. Dinding putih, katil putih, lantai putih, baju putih, lampu putih - segalanya putih. Malah, mereka akan ditempatkan dalam bilik yang sangat sunyi dan kalis bunyi. pic.twitter.com/ZkxiwgSET1

21/06/2019 19:17:40 WIB
Expand pic
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

Hukuman ini banyak dilakukan di Iran dan memberi kesan buruk kepada psikologi seseorang seumur hidupnya.

21/06/2019 19:18:11 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

Kesan Psikologi Kepada Pesalah Sekali pandang, mungkin tidak ada yang nampak kejam. Hukuman White Room ini sebenarnya sejenis hukuman yang memberi kesan buruk kepada psikologi seseorang. Ianya akan membunuh deria penglihatan dan pendengaran seseorang.

21/06/2019 19:18:45 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

Seseorang yang berada dalam White Room dalam tempoh yang lama akan mengalami kekurangan deria rasa dan mengalami masalah untuk mengingati orang lain.

21/06/2019 19:18:53 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

Kesan daripada hukuman ini biasanya sukar hilang dan mungkin akan menghadapinya seumur hidup! Salah seorang bekas banduan yang telah menjalani hukuman ini berkata:

21/06/2019 19:19:19 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

"Saya telah dipenjarakan selama 8 bulan dan selepas dilepaskan, saya tidak dapat mengenalpasti dan mengecam mak dan ayah saya. Bila mereka melepaskan saya daripada penjara tersebut, saya bukan lagi manusia yang normal."

21/06/2019 19:19:47 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

Selain Iran, beberapa negara di dunia juga pernah menggunakan hukuman ini kepada pesalah. Semasa zaman bekas Presiden George Bush, pihak Amnesty International dan beberapa badan kebebasan manusia pernah mendakwa Amerika Syarikat menggunakan hukuman yang serupa . pic.twitter.com/xcrU1HlfFx

21/06/2019 19:20:54 WIB
Expand pic
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

Di Venuezela juga, badan kebebasan manusia melaporkan hukuman yang sama juga pernah dilakukan terhadap banduan. Pesalah yang dikenakan hukuman ini dilaporkan cuba membunuh diri kerana tertekan. pic.twitter.com/Rsiz0sNZ4c

21/06/2019 19:22:35 WIB
Expand pic
ᶼZELOᶽ @rizazraei

@fadryyy_ Tergantung lagi ni, mana sambungan lagi bro hahahaha syok tengah baca ni 😂😂

21/06/2019 22:09:15 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

@freakingrizgg memang sampai tu je😂sorry kalau ayat tak nampak mcm ending😐😂

21/06/2019 22:12:33 WIB
ᶼZELOᶽ @rizazraei

@fadryyy_ Serious lah bro? Dammnnnnnnn, ingat kan tengah duk menaip thread lagi, aduhhh 😂😂😂, alright cool m8 👌

21/06/2019 22:13:55 WIB
Pink Label💗🌸 @__pinklabel

@fadryyy_ Gigit sikit kaki ke tangan biar berdarah pahtu lukis la apa yang patut kat dinding ha at least ade la corak2 nak tngok baru xbuta

21/06/2019 23:58:00 WIB
black @kariLetups

@fadryyy_ @CapitalH25 Hikuman ni tak sesuai di namakan white room.. Tapi sesuai "move on room"

22/06/2019 08:36:21 WIB
bleeding99 @Syuhada995

@vilymiley @fadryyy_ X tiru goblin korea... Tulis dlm buku before hilang semua bnda... Then jumpa blk fact... Hahahahha

22/06/2019 15:49:33 WIB
𝖋𝖆𝖉𝖎𝖟𝖘𝖊𝖒🕊️ @fadryyy_

ramai kata nak move on . so korang pergi la cat bilik korang semua putih tanpa ada barang pun dalam bilik . stay je dalam tu pandang dinding sepanjang hari . Goodluck do your best✨💯💖

22/06/2019 16:17:57 WIB
ansyhrh17 @ansyhrh17

@fadryyy_ Kat sini pun banyak kisah menarik ... Pasal deep/dark web n semua kekejaman .. Bestttt pic.twitter.com/hHHKY0qX4g

22/06/2019 21:16:22 WIB
Expand pic

Comment

No comments yet. Write yours!