1
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
White Room - Sejenis Hukuman Yang Pelik, Tidak Menyakitkan Tapi Kejam Ada satu jenis hukuman yang kedengaran agak pelik tetapi boleh dianggap kejam. Hukuman ini diberi nama Bilik Putih (White Room). Ini Adalah Thread pic.twitter.com/i1LxJVtES0
 Expand pic
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
White Room Dalam hukuman ini, seorang pesalah akan diletakkan dalam bilik yang serba putih. Dinding putih, katil putih, lantai putih, baju putih, lampu putih - segalanya putih. Malah, mereka akan ditempatkan dalam bilik yang sangat sunyi dan kalis bunyi. pic.twitter.com/ZkxiwgSET1
 Expand pic
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
Hukuman ini banyak dilakukan di Iran dan memberi kesan buruk kepada psikologi seseorang seumur hidupnya.
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
Kesan Psikologi Kepada Pesalah Sekali pandang, mungkin tidak ada yang nampak kejam. Hukuman White Room ini sebenarnya sejenis hukuman yang memberi kesan buruk kepada psikologi seseorang. Ianya akan membunuh deria penglihatan dan pendengaran seseorang.
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
Seseorang yang berada dalam White Room dalam tempoh yang lama akan mengalami kekurangan deria rasa dan mengalami masalah untuk mengingati orang lain.
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
Kesan daripada hukuman ini biasanya sukar hilang dan mungkin akan menghadapinya seumur hidup! Salah seorang bekas banduan yang telah menjalani hukuman ini berkata:
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
"Saya telah dipenjarakan selama 8 bulan dan selepas dilepaskan, saya tidak dapat mengenalpasti dan mengecam mak dan ayah saya. Bila mereka melepaskan saya daripada penjara tersebut, saya bukan lagi manusia yang normal."
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
Selain Iran, beberapa negara di dunia juga pernah menggunakan hukuman ini kepada pesalah. Semasa zaman bekas Presiden George Bush, pihak Amnesty International dan beberapa badan kebebasan manusia pernah mendakwa Amerika Syarikat menggunakan hukuman yang serupa . pic.twitter.com/xcrU1HlfFx
 Expand pic
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
Di Venuezela juga, badan kebebasan manusia melaporkan hukuman yang sama juga pernah dilakukan terhadap banduan. Pesalah yang dikenakan hukuman ini dilaporkan cuba membunuh diri kerana tertekan. pic.twitter.com/Rsiz0sNZ4c
 Expand pic
ZELO @freakingrizgg
@fadryyy_ Tergantung lagi ni, mana sambungan lagi bro hahahaha syok tengah baca ni 😂😂
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
@freakingrizgg memang sampai tu je😂sorry kalau ayat tak nampak mcm ending😐😂
ZELO @freakingrizgg
@fadryyy_ Serious lah bro? Dammnnnnnnn, ingat kan tengah duk menaip thread lagi, aduhhh 😂😂😂, alright cool m8 👌
mysarahajuri @vilymiley
@fadryyy_ Gigit sikit kaki ke tangan biar berdarah pahtu lukis la apa yang patut kat dinding ha at least ade la corak2 nak tngok baru xbuta
B@sikal_Tu@ @KucingParsi01
@fadryyy_ @CapitalH25 Hikuman ni tak sesuai di namakan white room.. Tapi sesuai "move on room"
bleeding99 @Syuhada995
@vilymiley @fadryyy_ X tiru goblin korea... Tulis dlm buku before hilang semua bnda... Then jumpa blk fact... Hahahahha
I̶n̶t̶e̶r̶n̶e̶t̶ ̶C̶r̶u̶s̶h̶✨ @fadryyy_
ramai kata nak move on . so korang pergi la cat bilik korang semua putih tanpa ada barang pun dalam bilik . stay je dalam tu pandang dinding sepanjang hari . Goodluck do your best✨💯💖
Syahirahrissof @syahirahrissof
@fadryyy_ Kat sini pun banyak kisah menarik ... Pasal deep/dark web n semua kekejaman .. Bestttt pic.twitter.com/hHHKY0qX4g
 Expand pic
Login and hide ads.