Add to Favorite
0

Dikutip Soompi, pengacara Baek Sung Moon yang muncul di CBS Radio, mengatakan, Seungri BIGBANG yang dinyatakan sebagai tersangka atas kasus penyediaan layanan seks bisa dikenakan ancaman tiga tahun penjara dan pinalti sekitar 30 juta won atau sekitar Rp379 juta.

Sementara untuk Jung Joon Young yang kini jadi tersangka atas kasus merekam video tanpa izin terkait konten seksual, hukumannya akan lebih berat. Merekam video secara ilegal dianggap sebagai tindakan kriminal yang lebih besar dari mengatur layanan seks komersial itu sendiri.

"Merekam anggota tubuh seseorang tanpa izin mereka bisa dituntut lima tahun penjara dan denda 30 juta won," katanya.

Dia juga menyebut, mengedarkan foto atau video ilegal tersebut juga akan menambah tuntutan hukuman. Jika foto atau video yang dibagikan itu digunakan untuk kepentingan komersil, maka tersangka bisa dijerat hukuman 7 tahun penjara dan denda 30 juta won.

Jung Joon Young kabarnya akan dipanggil pada 14 Maret 2019 besok.

sumber: viva.co.id

sher || #MONO💜 @S_her88
wah baru baca kasus seungri 😩 nga mendukung seungri samsek tp yg ku tangkap dia harus di lindungi krn dia kunci dari kasus besar
sher || #MONO💜 @S_her88
but a lot stupid ppl think this is abt kpop
ChoChoDut @cho_dut
Masih g percaya dia bisa ada di titik ini. Di gebukin, di Jambak, di dorong-dorong serta di perlakukan seperti bukan manusia. Sedih, tapi dia pantas menerima sangsi sosial ini. Jika masalah dulu belum membuat dia jera, maka ku harap masalah ini dapat membuatnya jera. pic.twitter.com/1VtIeEhgIq
 Expand pic
ChoChoDut @cho_dut
Sebagai seorang perempuan. Aku benar-benar sakit hati. Mereka ini yg memperlakukan perempuan sbgai fantasi seksual, serta menjatuhkan martabat perempuan. Sakit emang, ngak ada harganya perempuan di mata mereka. Sekarang, kamu dapat balasan dari apa yg kamu lakuin. Tuhan g tidur. pic.twitter.com/PCbtZCNz6B
 Expand pic
ChoChoDut @cho_dut
Tolong, para lelaki di luar sana, jadikan Joon young dan Seungri ini sebagai kasus terakhir. Perempuan di ciptakan untuk di cintai, bukan di jadikan budak seks, serta di jatuhkan martabatnya seakan tak memiliki harga. Kalian harus hidup dgn baik. Karena Tuhan g pernah tidur! pic.twitter.com/cdIq7XqX8J
'K-pop’s Great Gatsby': Seungri charged over prostitution ring

Big Bang singer Seungri retires to clear his name, saying ‘scandal is too big’

Seungri’s taste for the high life earned him the nickname the Great Gatsby of Korea. But now the singer, a member of one of South Korea’s biggest K-pop bands, is facing charges that he procured prostitutes for businessmen in some of Seoul’s most fashionable nightclubs.

The youngest member of Big Bang has announced he will retire to fight the charges and to spare his management agency, YG Entertainment, and fellow band members further embarrassment, according to South Korea’s Yonhap news agency. The decision came after news of the scandal spread on social media on Monday.

Shares in YG slid by almost 16%, while other K-pop management companies also suffered losses.

The 28-year-old was arrested on suspicion of supplying prostitutes to foreign investors at several nightclubs in Seoul’s upmarket Gangnam district.

South Korea nixes diversity rules after saying K-pop stars 'look identical'

Police are also investigating claims that the Burning Sun nightclub, where Seungri was a public relations director, was involved in illegal drug use, sexual assaults and police corruption, Yonhap reported. The club’s owner, Lee Moon Ho, said the allegations were unfounded rumours.

Seungri’s arrest is the latest scandal to tarnish the reputation of K-pop, part of the globally successful Hallyu wave of Korean pop culture. The boy band BTS alone are worth about $3.5bn to the South Korean economy every year, according to the Hyundai Research Institute.

Seungri is not the first member of Big Bang to have made the headlines for the wrong reasons. In 2011, G-Dragon was caught smoking marijuana during a concert tour of Japan, and in 2017, rapper TOP received a 10-month suspended sentence for marijuana use.

The incidents involving YG stars prompted some to joke that the company’s initials stand for Yak-Guk – Korean for drugstore.

Seungri, whose real name is Lee Seung-hyun, wrote on his Instagram account that he had decided to quit the pop industry. “It would be better for me to retire from the entertainment scene at this point,” he said. “As this scandal is too big, I have decided to retire. As for the ongoing investigation, I will take it seriously to clear myself of all the allegations.

“I give my heartfelt, sincere thanks to fans at home and abroad who gave their love for the past 10 years, and I think this should be it for the sake of the reputation of YG and Big Bang.”

The investigation has prompted speculation the singer will be unable to begin his national service this month. All able-bodied South Korean men aged 18-35 must serve for a minimum of 21 months, a measure seen as a deterrent against North Korean aggression.

Seungri was due to enrol on 25 March but could ask for a deferment while he addresses the allegations.

Police have said they would still be able to conduct their investigation while Seungri is serving in the army, and military officials have said the singer would have to submit a written request for deferment.

South Korean media reported that officers had confiscated Seungri’s passport now that he was officially regarded as a suspect.

The quintet, who have sold more than 140m records since their 2006 debut, are taking a break while three of them carry out military service. Seungri has cancelled the remaining dates in his solo tour.

Much of the reaction to his arrest has been damning, with some fans calling for him to be kicked out of the band.

“I have faced heavy criticism from the public for the last month and a half and I’m being probed by all investigative authorities in the country,” he said in his Instagram post. “As I’ve been branded as a ‘national traitor’, I cannot stand the fact that I’m harming others for my own sake.”

But some fans pledged their support for the singer. Bloomberg quoted one social media user as saying: “We call on the real fans’ voice, do not fall into the shameless trap, we support Seungri!”

source: theguardian.com

capriCROWN @maradible06
Emang ngeri banget skandalnya, tapi menyayangkan knapa Seungri harus mengundrkan diri dari entertainment, terutama BIGBANG #seungri
capriCROWN @maradible06
Mungkin lrbih baik dia mengundurkan diri daripada dikeluarkan
capriCROWN @maradible06
Secara lebih terhormat mengundurkan diri daripada dipecat kan?
capriCROWN @maradible06
Tapi beneran deh BIGBANG itu berlima, kalo ga berlima ya bukan BIGBANG #VIPWantsOT5
capriCROWN @maradible06
Rasanya kayak menunggu sefruit keajaiban gitu
capriCROWN @maradible06
Padahal GD lagi wamil, pasti kepikiran banget dah tuu
capriCROWN @maradible06
Yg harusnya GD (misalnya ya misalnyaa) lagi mau bertugas gitu, jaga pintu kek apa kek gitulah, ini dianya ngelamun kali mikirin Seungri
duguseyo @ulliputrofin
Aku pikir kasus seungri cm masalah apes belaka Pasca dia dtinggal member bigbang wamil trs dserang sana sini
duguseyo @ulliputrofin
Tp ibarate di indonesia..ini kayak menguak prostisusi online para artis deh 😥
duguseyo @ulliputrofin
Sehari gak buka twitter dah gempar gini beritanya mana dh kesebar chatroom yg bgtu2
duguseyo @ulliputrofin
Mana JJY dibalik sikap blak2an nya ternyata emg blak2an jg di roomchat itu 😭 Bakal gk bsa liat di 2D1N again
dita.ayu.indah @heebum92
@cho_dut Ya ampun... sampe segitu banget 😲😲😲
Sasmitha Tabah Begyani @AlltroSilver
@maradible06 sekalipun engga pasti juga bakal dipaksa sama knet
Login and hide ads.