2
falihinjasmi @FLjasmy
[Thread] This cave-like townhouse will make your jaw drops with the details of the structure! pic.twitter.com/B6eo2azs8B
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
The wall was built at an angle to create better viewing angles for the landscape of the area, as well asย to help the users in various corners inside the house sense time and weather through shadow and air. Manipulasi rekaan yang baik untuk beradaptasi dengan persekitaran! pic.twitter.com/i6xs74bRBO
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
The genius behind this design is the overall structure is made up of, and enclosed by 2 layers of brick wall.ย These join at an intersection, with alternate โ€˜greenโ€™ arrangements of plants to soften the masculine look. Variasi pattern terhasil dari susunan bata dan gril tingkap! pic.twitter.com/zkDRQhSfYK
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Warm tone being applied almost of the interior. The woody furniture and ceiling finishing compliment the look of the bricks and create harmony. Aplikasi lantai marble memberikan feel yang lebih dingin, kontra dengan warna bata dan kayu. Tumbuhan hijau memberi nyawa kepada ruang. pic.twitter.com/ozTjs4kmNV
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
The homeโ€™s two layers function as a filter; eliminateย the adverse aspects of the external environment (sunshine, dust, noise, etc) and bring nature (light, rain, wind) into the space where it is desired. Shadow effect yang terhasil memberikan suasana yang berbeza! pic.twitter.com/7el0M0RKaD
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Another smart idea is the edible garden on the rooftop! Instead of having typical flat rooftop, the area is fully utilised by growing veggies and ornamental plant. Struktur rumah dah la unik, atas rumah siap ada garden lagi. Confirm rumah kau jadi landmark dalam neighbourhood! pic.twitter.com/boxJ5tW4s2
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
The floor plan, wall detail construction, axonometric diagram and model with shadow study for your reference. Location: Hanoi, Vietnam Design by: H&P Architect Photo: H&P Architect & Nguyen T. T. Land area: 175sqm pic.twitter.com/OFMYX4ofGl
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
The kitchen and dining area. A part of the dining area is getting the natural light and freely feel the raindrop on the glass ceiling. Sambil makan, boleh tengok langit. Kan best! pic.twitter.com/nAhJLmlWU5
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Other area in the cave-like house. The ambiance is very pleasing and make you feel comfort with the design, materials and space. Kalau gua macam ni, memang tak nak keluar gua la! ๐Ÿ˜… pic.twitter.com/ALJYa2axu1
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
Orang Dalam @solo_egx
@FLjasmy Gilaaaaaa..... Ini sih keren bangeeeett ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Fungsional, vintage, sedap di mata, dingin, ngurangi globalisasi dari efek kaca, pokonya keren abisssss ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.-.Aldina.-. @al_sya22
@FLjasmy T-tapi jadi gelap gasii? Keueung gitu hawanya. Terus bata doang apa ga gampang keropos yaa??๐Ÿ˜ฎ
Login and hide ads.