Perdebatan Haram Halal Netizen Menggunakan Kondom dalam Pernikahan

pihak medis menyarankan memakai kondom untuk mengontrol kelahiran, menurutmu?
enviroment kelahiran kondom netizen
691 View 0 comments
Add to Favorite
0
Login and hide ads.
𝔅𝔞𝔫𝔤𝔧𝔦𝔪 @hazimhalimm
Sedih betul tengok melayu komen macam ni. Mentaliti sempit, tak fikir pakai otak. pic.twitter.com/fw8wd6x34E
 Expand pic
 Expand pic
Adlynna Dee @adlynnaisya
@hazimhalimm Aki je ke rasa doctor tu punya gambar mcm edit background
John Jonny @InCheB0B
@hazimhalimm @nrsyjo Sat sat aku cari tak jumpa tang mana yang mentakiti dia sempit ni. Ka aku yang sempit? Tau la aku besaq pun
 @httpsantha
@hazimhalimm Tapi kalau pikir balik, apa dia cakap tu memang betul.
𝔅𝔞𝔫𝔤𝔧𝔦𝔪 @hazimhalimm
@httpsantha Memang betul. Tapi macam kau tahu kes buang bayi banyak. Kalau lah nafsu tu boleh dikawal dengan sebaiknya.
Dean @apizzzzzzzz
@hazimhalimm @httpsantha mmg btl..tp org nak fokus ke arah mgurangkan penyakit kelamin dan buang bayi,bukan nak halalkan zina..cukup2la tgok baby yg tak bdosa kne buang gitu je😭
Dean @apizzzzzzzz
@hazimhalimm @httpsantha aaaaaaaand yg zina tu pandai2la beringat sendiri..akaiiiii adaaaaa kan,sekolah xkan takdak bljr agamaaaaaaaaaaaa
🕊 @nrshfwni
@hazimhalimm dia ingat condom tu untuk berzina ke apa, dasar otak sempit. ni mesti waktu belajar science selalu tidur. orang guna benda alah tu untuk family planning.
nomnomnom @kierah_kamal
@nrshfwni @hazimhalimm diorang ada kata. condom is haram. sebab tu tak boleh pakai. lepas tu, anak berderet. kalau semua anak adil, okay laaa. 😑
waceh. @wxsxh
@hxziqzenda @kierah_kamal @nrshfwni @hazimhalimm Ada dengar juga. Sesetengah orang kata yang condom ni haram. Melawan fitrah manusia agaknya, kira nya macam tolak rezeki Allah lah tak nak anak. I tak tahu macam mana diorang boleh jadi sebodoh ini :')
nomnomnom @kierah_kamal
@wxsxh @hxziqzenda @nrshfwni @hazimhalimm i dengar bukan sorang tapi ramai lelaki cakap macam tu.
waceh. @wxsxh
@sabsmalkaff @kierah_kamal @hxziqzenda @nrshfwni @hazimhalimm Amende ni? Masuk masuk lari tajuk? Jangan nyampuk lah orang berbual kalau tak reti?
Login and hide ads.