2
Fareez @FareezSarifudin
Jumaat lepas ada orang check in homestay. Pelajar ipts, 2 lelaki dan 2 perempuan. Hensem dan cantik adik adik ni semua. Bilik ada 3 so pandai pandai lah korang asing bilik lelaki perempuan. Abang sentiasa husnuzon. Semalam kemas homestay, abang mengucap panjangggggggg dik. pic.twitter.com/VNt31lWyHu
Expand pic

IPTS adalah Institusi Pendidikan Tinggi Swasta, sebutan kampus swasta di Malaysia

Fareez @FareezSarifudin
Malas aku nak pikir sangat pasal dorang ni lepas tengok kotak gula gula getah tu, tapi bila bukak tgk bilik pulak, jangan kata mengucap panjang, siapp istighfarr lg.
Fareez @FareezSarifudin
kau tgk ni hah bukan main cantik bilik kat homestay aku ni,korang nak tau apa jadi kat bilik ni????? pic.twitter.com/iRtzfoJJ9v
Expand pic
Fareez @FareezSarifudin
Ni la bilik yg cantik tu. Katil hilang dowhh! hahahahhaa! pic.twitter.com/9vmmAkgpyh
Expand pic
Fareez @FareezSarifudin
Pada pendapat korang la, mane la pegi katil dalam bilik tu?terlebih rajin betul dorang ni.
Fareez @FareezSarifudin
Sambung pasal katil tu, ni hah kau tgk cukup main rajin dia angkat masuk bilik lagi 1 nak tido ke nak guling2 ni? kau angkat tilam jer dah la ini dgn katil skali kau angkat dah kenapee wei????? pic.twitter.com/C3t5Nz29cI
Expand pic
Fareez @FareezSarifudin
Homestay ni dah macam macam orang aku jumpa tapi semua nya bila keluar, keadaan sama mcm dorg masuk.ada tu siap dah buang kn sampah dgn sapu rumah alasan takut malu dgn tuan rumah nnt. tapi kali ni mmg rare. adik yang sedap, abang yang penat.hehe
Fareez @FareezSarifudin
Aku akhiri thread ni dgn pesanan dari Amran satu ketika dahulu. pic.twitter.com/hpIKAShFVJ
Expand pic
Harris @boyCikas
@FareezSarifudin Hi. Saya pn ade buat homestay. Tp dlm web mmg clearly stated pasangan bukan muhrim tdk dibenarkan sebilik.dan kite ade staff yg monitor..kalau ade kapel yg dtg kita kan pstikan dorg muhrim tp klo mlm2 dorg panjat masuk jgk tu tak boleh nk cakap apa la. Atleast kite dh cegah awal
Harris @boyCikas
@FareezSarifudin 2nd last point tu.kite mentioned awal2 pls follow syariah law.kalau ade kapel dtg cek in kite akan tnya kad perkahwinan.klo xde kite mntk cek in 2 bilik. pic.twitter.com/t4R2C470K8
Expand pic
Fareez @FareezSarifudin
@boyCikas terima kasih bos atas perkongsian ni๐Ÿ‘๐Ÿผ. good info.
husna๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @husnazul67
@boyCikas @FareezSarifudin Mahram bang. Muhrim tu orang berihram kat mekah tu. ๐Ÿ˜Š
Fareez @FareezSarifudin
@lisafirdaus bab sex education mmg bagus depa ni, tapi bab katil tu mmg xde education. ๐Ÿ˜†
Fareez @FareezSarifudin
@lisafirdaus angkat tilam jer x boleh ke kan lg mudah. jimat tenaga. kalau jenis reti susun balik xpe. x jd isu benda ni. ๐Ÿ˜†
Syed Asyraf @uzer26
@FareezSarifudin Hi. Saya tahu awak husnuzon. Tapi, saya rasa lebih baik akan datang jangan dah ambil yang nak tido laki perempuan satu homestay, sebab takut jatuh dosa juga pada awak sebab boleh menggalakkan zina. Saya rasa lah. Anyway, semoga business berjaya ๐Ÿค™๐Ÿป
Fareez @FareezSarifudin
@uzer26 terima kasih bos atas peringatan ni. lepas ni saya akan cuba utk mencegah benda2 mcm ni jadi lg. thanx a lot for ur info ๐Ÿ‘๐Ÿผ
$#!๐˜ @CikMieyraaaaa
Haahahahhaaha aku rasa thread ni kelakar. Gigih betul angkut katil ๐Ÿ˜‚ twitter.com/fareezsarifudiโ€ฆ
P.U Jamal @PejuangJlnLurus
@FareezSarifudin taknak orang memantat takpayah buat homestay/air bnb
Fareez @FareezSarifudin
@PejuangJlnLurus hihi. x marah pun dorg ni berjimak. cuma geram katil tu x letak balik bilik asal. ๐Ÿ˜‚
Q E E @aqilah_ahmaddd
@FareezSarifudin just a suggestion. mungkin lepas ni boleh buat agreement before pass homestay tu kat any person. syarat mcm -semasa nak check out perabot rumah mesti dlm keadaan sama semasa check in. -tiada maksiat di dalam rumah ( at least we remind them to avoid maksiat) and etc โœจ
Fareez @FareezSarifudin
@aqilah_ahmaddd good idea. ๐Ÿ‘๐Ÿผ thanx for your suggestions
ะัˆั€ะฐั„ @shzrshrf
@FareezSarifudin lepas ni bang jgn bgi la pasangan yg abang rse bukan mahram chck in kt homestey abg,husnozon jugak tpi klu da mcm ni..ah parah
Load Remaining (29)
Login and hide ads.