3
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
My husband buat Grab today. When he got back, he told me about these leaves. These leaves were supposed to be money for the fare. He was positive that he received real money but when he checked his wallet, it wasn’t money. There were 8 leaves representing the RM8 fare. pic.twitter.com/FQU7wcKawm
Expand pic
Expand pic
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
And he had a bad feeling about the customer too. The customer was probably Indonesian based on the way she spoke. Idk if she was a real person or not.
Hadi Nasution @Had1Nasution
@Nadnarcotic Damnnnn. Seriously nad? Selama ni dengar dari orang je.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
@Had1Nasution Serius. Nad pun tgh seram sejuk lagi. First time dulu ada kena jugak. Bila sampai kat destination tu, my husband baru je tekan brake. Dia pun pusing belakang nak cakap kat customer dah sampai. Bila pusing tu org tu takde dah. Pintu apa pun tak buka 😣
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
@Had1Nasution Ha’ah. Kat ipoh. Tahu kan kubur cina kat kg rapat jaya tambahan tu. Haaa kat perumahan situ. Both incidents jadi kat area situ. Tapi destinasi drg bukan rumah ke apa. Mcm tanah lapang.
Hadi Nasution @Had1Nasution
@Nadnarcotic Fuhhh. Menakutkan. Btw nad boleh buah thread dah. Ramai org RT tu. Haha
cheesy @fatinhaznina
@Nadnarcotic so kat profile request tu gambar siapa? nama apa πŸ˜‚
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
@fatinhaznina Tak boleh tgk πŸ™ grab driver mmg tak boleh tahu pasal customer.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
Guys. For those yang tanya kan, my husband said cannot check her profile, not even the rating. Just boleh tengok details trip tu je. Or is there a way? But her name Indacasto like that. pic.twitter.com/PZy9xtjj4E
Expand pic
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
My husband cakap perempuan tu suka gelak. Langgar lubang pun gelak πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ when he thought about that customer again, dia pun kata perempuan tu pelik. Kalau pukau takpe lagi but if that customer bukan orang, scary lah.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
First incident dulu masa my husband buat Uber. Customer tu umur macam nenek-nenek lah. Suami takde lah suspect anything. Drive macam biasa. Memang kena lalu kubur cina. Tapi bila sampai area situ, peliknya GPS suruh turn left masuk dalam area kubur tu.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
Tapi trip yang tu husband tak rugi lah. Sebab that β€œnenek” guna promo code. Kan Uber sentiasa ada promo. Nak kata malam sangat pun tak. It was around 10:30pm.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
Okay. Aku nak conclude incident ni as incident pukau instead of hantu kacau suami aku. Baru lah tenang sikit. So to all Grab drivers, be careful lah ya. Nasib lah fare tadi RM8 je. Kalau RM60 ke apa, rugi kena pukau. Tapi kiranya bukan rezeki suami aku lah tadi.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
ada a few yg tanya pasal nenek tu husband tak ikut GPS tu. Dia tanya nenek tu β€œterus lagi ya?” nenek tu cakap β€œya terus lagi”. Then the GPS pun rerouted. Tapi the destination mmg depan sikit dari kubur. Tanah lapang. Pusing belakang tengok takde orang. Bunyi pintu buka pun takde
rhidhuan Aidil @aidilsons
@Nadnarcotic Aku pun penah kene mcm ni oli . Lepas tu aku demam. Smpai skg xbuat grab lg. Aku hantar kt kubur weh πŸ˜‚πŸ˜‚
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
@aidilsons Serius lah? Haha. Sian kau. Nak buat grab pun takut kan. Dugaan betul.
rhidhuan Aidil @aidilsons
@Nadnarcotic Yup aku kene kt cheras. Dia nak g kajang. Smpai kt tmpr nya aku tgk kiri kanan kubur cinaπŸ˜‚πŸ˜‚. Esok nya demam terus. Sejak tu berhenti trus grab. Haha
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
@aidilsons haha suami aku stop grab sehari je kot masa tu. pastu sambung balik mcm biasa. tapi ada insiden lagi scary dia kena dgn satu motor pelik ni. masa tu dalam 11 malam. masa berhenti kat simpang, motor tu pun stop. dia tgk suami aku, suami aku tgk lah balik. 'orang' tu takde muka.
ℕ𝕒𝕕𝕕𝕠 @Nadnarcotic
@aidilsons yg kes motor ni suami aku takut sgt. demam jugak lah dia. nasib rumah in laws aku dekat so dia balik mandi semua kat rumah mak dia dulu. sbb masa tu anak aku baby lagi kan. risau benda tu ikut balik.

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.