2
Login and hide ads.
KucaiMars @kucaimarss
KISAH SERAM : LAGU SEPHIA Sudah dua kali saya nyanyi lagu ni dan terjadi juga satu kejadian . . Baca thread di bawah pic.twitter.com/Yo6HQ5g4k2
KucaiMars @kucaimarss
Kejadian pertama saya nyanyi di uitm seremban3 yang terjadinya guruh tiba-tiba. Dan 2 hari lepas di Uitm Raub pula terjadinya benda seram ini. Begini ceritanya...
KucaiMars @kucaimarss
Sebelum saya perform di dewan uitm raub itu , saya perlu duduk di dalam bilik VIP untuk berehat dan tunggu turn saya menyanyi , selepas itu..
KucaiMars @kucaimarss
Saya pun praktis lah lagu sephia ni sekejap untuk ready show kejap lagi, btw sebenarnya hujan sudah pun berhenti di raub tapi...
KucaiMars @kucaimarss
Sebelum saya menyanyi lagu sephia tu lagi saya dah meremang dah sebab saya tak boleh dengar petikan gitar yang kawan saya nyanyi tu .. and then..
KucaiMars @kucaimarss
Saya pun nyanyilah lagu sephia tu dengan penuh penghayatan , sebab lagu ni perlu penghayatan baru dapat sampaikan lagu ni dengan baik . Tiba-tiba..
KucaiMars @kucaimarss
Start je saya nak masuk part *Hadapilah ini kisah kita takkan abadi* .. saya terbuka mata saya dengan tiba2, sbb saya rasa x sedap , and then..
KucaiMars @kucaimarss
Saya tengok langsir di depan saya tu begoyang kencang padahal angin xde sangat pun.. lepas tu bila saya perasan je langsir tu bergerak kuat saya dengan tak sengaja menegur dan menunjuk di langsir itu , tapi dengan tiba2...
KucaiMars @kucaimarss
Pintu lagi satu di tepi bilik VIP tu tertutup sendiri , yang peliknya angin tiup masuk belah sini tapi kenapa sampai belakang sana yang tiada tingkap or apa2 yang angin boleh tolak pintu tu. Start situ saya dan kawan2 saya dah start meremang gila. And then...
KucaiMars @kucaimarss
Saya pun cakap kan guitarist saya , kita xboleh bawak lagu ni dekat rehearsel or praktis macamni , time show je kita nyanyi. So kesimpulan nya..
KucaiMars @kucaimarss
Apa yang kita rasa xsedap or nampak something , jangan tegur. And next show saya in sya Allah saya akan menyanyikan lagu ini juga tapi harap tiada apa2 yg terjadilah .
luqman. @piercetheluq
@kucaimarss @ad_elin Lagu ni Eross dari kumpulan SO7 tulis untuk peminat tegar SO7 iaitu Sephia yang meninggal dalam kemalangan ke konsert dia org. SO7 pon banyak kali kene kacau dgn dia ni tiap2 show yg dia org bwk lagu ni. So, mlm2 jgn duk dgr sorang2 ya
Shameera ✨ @shameeraaa_
@kucaimarss Tapi kenapa masa cai nyanyi ada macam suara perempuan duk bercakap or menyahut camtu. Seram ngok 💀
yang 🌙 @bungawild
@piercetheluq @kucaimarss @ad_elin Tapi dulu i dengar tiap malam pastu tido hahaha ok setakat ni. Haih cuak pulakk
Jeghul 🐼 @naimazhr_
@kucaimarss Kalau nak tahu, dkt Dewan UiTM tuh ada 1001 cerita 😌
zi @naziramtaib
@bungawild @piercetheluq @kucaimarss @ad_elin jap jap nak tutup tingkap. baru je lepas dengar. eehhhhh kenapa kena baca tweet ni memalam gini? alahai~~~~~~
Abraham1stBorn @Abraham1stB
@kucaimarss @babyyiyin_ Ohh... kalau betul, the song itself tercipta sebab “Sephia” called Eross even dia dh meninggal. Nice story tho whether betul atau tak. pic.twitter.com/2f6I05wkfW
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
 Expand pic
@4hzaa
@kucaimarss aku dengar mcm perempuan nangis pun ada 😅
Abraham1stBorn @Abraham1stB
@kucaimarss @babyyiyin_ youtu.be/DnoIp2FJr1o Ini adalah talkshow indo dan mereka ada bertanyakan asal-usul kenapa ada lagu Sephia. Eross sendiri yang menerangkannya, dan tiada langsung dia sebut tentang teori fans nya meninggal. Tapi dia pun tidak menyangkal bila pengacara itu bertanya soal mistis🤔
 Expand pic
Abraham1stBorn @Abraham1stB
@kucaimarss @babyyiyin_ Alang alang, biar saya jadikan ia thread yang menarik. Cerita tentang “Sephia”.
Abraham1stBorn @Abraham1stB
@kucaimarss @babyyiyin_ Saya menyatakan cerita tentang mistik “Sephia” adalah hoax dan fanmade theory. Kenapa? Mari follow saya.
Abraham1stBorn @Abraham1stB
@kucaimarss @babyyiyin_ Sebelum saya explain, anda kena tahu sejarah SO7. Sheila on 7 tertubuh di yogjakarta sekitar may 96. Pada masa tu, nama kumpulan ni bukan sheila on 7 tapi W.H.Y gank. Lineup group kg ni hanyalah Adam & Sakti(mula mula.
Abraham1stBorn @Abraham1stB
@kucaimarss @babyyiyin_ Then barulah duta masuk joing this kugiran. And a year later(mid 97) eross joinin’. Maka terciptalah kumpulan pertama lejen indonesia yang menjual 1juta keping cd pada ketika itu.
Load Remaining (10)
Login and hide ads.