20
falihinjasmi @FLjasmy

๐Ÿ‘พ An ordinary alien / lecturer. ๐Ÿก #FJhousereview ๐Ÿ“ƒ DM for any inquiries/review

https://t.co/ZSgjh0WpHy
falihinjasmi @FLjasmy
[Thread] Think twice outside the box. Why? Because this terrace house has something unique that will amaze you! Dengan rekaan landskap di atas bumbung, pastinya menjadi 'sense of welcoming' bagi tetamu yang datang. pic.twitter.com/coLf0VZYxq
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
The hidden door. The huge door being integrated with the narrow white wall and direct to another space. Dominasi warna putih menjadikan ruang yang sempit menjadi lebih luas dan tinggi. Pencahayaan yang baik dari 'openness' memastikan tumbuhan di dalam rumah sentiasa segar. pic.twitter.com/kFF7ROFYQk
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
What inside the box? Another surprise! The sliding wood panels give a huge impact to the space which hide the private area. 'Garcinia subelliptica' or happiness tree become centre of attraction, pastinya mejadikan ruang yang monotonous lebih bernyawa. pic.twitter.com/C0epF4mOZ3
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Another box of surprise. A bedroom! Creating a privacy space is a complusory when there are many person in a house. The sliding wood panel just bring the bedroom to another level. Ye la. Nak ehem ehem dalam bilik pandai-pandai la nak cover kan. pic.twitter.com/zrSim5d0Ba
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Minimalist. Sharp edges with greenery and wood step just perfect to define 'less is more'. Tak perlu wall deco yang berlebihan kerana rekaan yang ringkas dan elegan sudah cukup untuk memberi keselesaan kepada mata memandang. pic.twitter.com/O1jOeSLlJy
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
What's wider than a smart tv? Yes. The window! Wood sliding door being integrated again at the upper level. The window framing the landscape and give a good scenery. Sambil tengok tv, boleh lah mengintai jiran depan rumah. ๐Ÿ˜… pic.twitter.com/hpfABAyPMX
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
This is another level of smart design. Light and air ventilation still functioning even the window is closed. Ruang stor juga disorok dengan sliding door tona yang sama dengan dinding. Nice! pic.twitter.com/38RxVE1FEx
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Kitchen and dining area at the second floor? Not a problem! Ada pro and cons la kan. But why not to try something new right? pic.twitter.com/sCR74Ti5E5
Expand pic
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
And another think outside the box; lighting on the wall! Instead of having down light, lampu yang dipasang di dinding memberi kelainan dan dimensi baru kepada ruang di dalam rumah. Boleh dijadikan feature wall juga! pic.twitter.com/V0KgHeKR7W
Expand pic
Expand pic
falihinjasmi @FLjasmy
Location: Kuala Lumpur, Malaysia. Design: Fabian Tan Architect Photo: Eiffel C.
Iryani @nuriryanirosli
@FLjasmy @SNMSF Mcm design rumah in japan. Not exactly tpi in the sense of the use of small spaces. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Hey Mat @maddshah_
@sy0o1 @FLjasmy Boleh main maze runner nanti ๐Ÿ˜‚
Ariff @a_ariff
@FLjasmy kenapa saya akan rasa sesat duduk dalam rumah macam ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
iksyam โ˜พ @iksyamly
@FLjasmy Aku suka but kena consider about our climate juga๐Ÿคท๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ
SID @aybeemarbles
@FLjasmy @eemifendi Rumah cantikkkk tapi... Tiap raya nk kemas boleh menangis๐Ÿ˜… dengan tembok putih lagi aduhh. Tapi cantik sangat๐Ÿ˜ญ

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.