Chirpstory will close the service later this year. At the end of September, you will not be able to post stories or comments.

Cara Membuat Template Invoice/Resit Secara Manual dari Excel

cocok buat pemilik bisnis tertentu nih
5
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

Siapa dekat sini guna Excel untuk buat template invoice/resit secara manual? Aku nak bagi excel ni FREE je. Lengkap dgn macro utk save as PDF file. Sesuai utk small bisnes owner yg nak jimat dan xtahu guna excel. RT DAN SEBARKAN! ๐Ÿค“๐Ÿค“๐Ÿค“๐Ÿค“ pic.twitter.com/8QWhEqNmWe

14/08/2018 21:18:12 WIB
Expand pic
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

Utk yg tak tahu, Excel ada VBA program utk automate task. So korang dah xperlu buat byk keje. Excel yg akan buat semua keje automatik. Utk file excel yg aku nk kasi ni korg just perlu isi item description, harga dgn maklumat customer. Lepas tu tekan butang generate invoice/resit pic.twitter.com/C9zD5hEVHv

14/08/2018 21:19:18 WIB
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

Untuk excel yg aku nk bagi ni, korg kena adjust sendiri info company. Kalau nk custom boleh tp ada caj sket la. Smua info customer akan masuk dlm sheet baru as database korang. So senang xperlu simpan tempat lain. Mudah dan cepat kerja utk bisnes owner. pic.twitter.com/HEsVoqaRtw

14/08/2018 21:19:23 WIB
Expand pic
Expand pic
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

Untuk sapa yg nak excel free ni boleh isi form dlm link yg aku kasi kat bawah. Jgn lupa isi skali email supaya aku boleh share excel file. goo.gl/forms/rLJPoXGYโ€ฆ

14/08/2018 21:19:24 WIB
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

Btw aku buat servis automation, formula (vlookup etc & complex formula) untuk excel. Kalau ada yg nak custom macro pon aku boleh buat. Anything boleh pm aku dkt link whatsapp bawah. Harga boleh kowtim ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ api.whatsapp.com/send?phone=601โ€ฆ SUPPORT MY BUSINESS AND PLS RT ๐Ÿ™†โ€โ™‚๏ธ๐Ÿ™†โ€โ™‚๏ธ

14/08/2018 21:19:25 WIB
bukan ronaldo @Kamaaaallll

@FAKEamirulhakim Damn jumpa pun org pro vba. Nak mintak consult sikit boleh ke pasal vba macro ni

15/08/2018 11:49:00 WIB
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

@khai68093450 @hazimhalimm Macro for excel tak support excel app for smartphone. Kena pakai laptop

15/08/2018 16:49:10 WIB
Asyraf @asyrafda

@FAKEamirulhakim Kau tau guna vba gak kan @umarmaggi? Ayuh kita buat business

15/08/2018 18:42:23 WIB
#stayathome ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ @amirulzkf

@vbdulvziz Salam. Buat masa sekarang belom ada peluang lg utk bukak kelas. But if ada demand saya mungkin akan open class in the future ๐Ÿ˜ƒ

15/08/2018 22:02:28 WIB
Load Remaining (6)

Comment

No comments yet. Write yours!