5
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
Siapa dekat sini guna Excel untuk buat template invoice/resit secara manual? Aku nak bagi excel ni FREE je. Lengkap dgn macro utk save as PDF file. Sesuai utk small bisnes owner yg nak jimat dan xtahu guna excel. RT DAN SEBARKAN! 🤓🤓🤓🤓 pic.twitter.com/8QWhEqNmWe
Expand pic
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
Utk yg tak tahu, Excel ada VBA program utk automate task. So korang dah xperlu buat byk keje. Excel yg akan buat semua keje automatik. Utk file excel yg aku nk kasi ni korg just perlu isi item description, harga dgn maklumat customer. Lepas tu tekan butang generate invoice/resit pic.twitter.com/C9zD5hEVHv
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
Untuk excel yg aku nk bagi ni, korg kena adjust sendiri info company. Kalau nk custom boleh tp ada caj sket la. Smua info customer akan masuk dlm sheet baru as database korang. So senang xperlu simpan tempat lain. Mudah dan cepat kerja utk bisnes owner. pic.twitter.com/HEsVoqaRtw
Expand pic
Expand pic
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
Untuk sapa yg nak excel free ni boleh isi form dlm link yg aku kasi kat bawah. Jgn lupa isi skali email supaya aku boleh share excel file. goo.gl/forms/rLJPoXGY…
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
Btw aku buat servis automation, formula (vlookup etc & complex formula) untuk excel. Kalau ada yg nak custom macro pon aku boleh buat. Anything boleh pm aku dkt link whatsapp bawah. Harga boleh kowtim 😜😜 api.whatsapp.com/send?phone=601… SUPPORT MY BUSINESS AND PLS RT 🙆‍♂️🙆‍♂️
Mal @Kamaaaallll
@FAKEamirulhakim Damn jumpa pun org pro vba. Nak mintak consult sikit boleh ke pasal vba macro ni
L @LuqmanSayuti
@FAKEamirulhakim ada belajar pasal xero software tak boss?
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
@khai68093450 @hazimhalimm Macro for excel tak support excel app for smartphone. Kena pakai laptop
Asyraf Daud @asyrafda
@FAKEamirulhakim Kau tau guna vba gak kan @umarmaggi? Ayuh kita buat business
Muhamad Amirul Hakim Zulkefli @FAKEamirulhakim
@vbdulvziz Salam. Buat masa sekarang belom ada peluang lg utk bukak kelas. But if ada demand saya mungkin akan open class in the future 😃
Load Remaining (6)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.