0
Farhan Ibrahim @Farhan_Sora
@AirAsia saiyan kena tindas di perlawanan Mobile Legend South East Cup di indonesia.We need u to step down sir @SyedSaddiq and perjuangkan Esport tanah air pic.twitter.com/Vzxa4ohkq0
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Farhan Ibrahim @Farhan_Sora
Haritu semangat kata nak bela nasib pemain Esport negara .So we trust on u sir.pls do something :') pic.twitter.com/al99ktghr1
Expand pic
qrm @qrammm
@_emint_ @A_marea @SyedSaddiq @AirAsia ASYN tarik diri sebab aerowolf dgn organizer protes sbb saiyan layak ke semi final then mintak untuk rematch dan ada dalam contract something like that lah
IX @mshafiq666
@qrammm @_emint_ cerita dia mcmni .mulamula ASYN vs aerowolf ,Aerowolf menang sbb sorg ahli ASYN ada masalah teknikal pada 20saat start main,phone yg dpt tu rasanya ada masalah. byk kali dia mintak pause tp tak dilayan .lepas minit 5 match baru diorg layan then kalah .
IX @mshafiq666
@qrammm @_emint_ ASYN mintak rematch sbb mmg match tak adil .tapi ditolak sbb katanya lepas creep dah dibunuh takboleh rematch .tp lepas berbincang Aerowolf setuju nk rematch. Then lepastu Aerowolf vs team apa tah diorg kalah. so diorg tarik balik kenyataan nk rematch tu sbb takut kalah lg.
IX @mshafiq666
@qrammm @_emint_ kalau kalah lg sekali mmg akan tersingkir .so diorg tak rematch .then now diorg jumpa balik .lawan, then ASYN menang dan Aerowolf tersingkir .ASYN layak ke separuh akhir .tp malam buta Aerowolf,revivalTV dgn dev moonton dtg bilik ASYN sbb kata ada masalah pada kontrak.
IX @mshafiq666
@qrammm @_emint_ katanya cara nk kira point tu lain dlm kontrak Aerowolf dan diorg kata sepatutnya Aerowolf menang .tapi diorg mintak rematch .Kalau ASYN tak setuju nk rematch diorg tersingkir .mmg tak professional langsung tournament tahun ni .nampak sangat nk team indo je masuk.
Mariah A @A_marea
[#Esports] Salam YB @SyedSaddiq. Saya memohon untuk meminta reaksi/ kenyataan drpd YB berhubung masalah yang berlaku di Piala Asia Tenggara Mobile Legends di Indonesia sekarang ini, yang melibatkan pasukan Malaysia @airasia Saiyan,bertindak untuk menarik diri berikutan isu ini :
Mariah A @A_marea
1. Terdapat dua kontrak yang berbeza di antara pasukan yang terlibat dengan pertandingan MSC 2018, termasuk @AirAsia Saiyan sehingga menyukarkan mereka untuk ke separuh akhir walaupun layak pada malam tadi. Rujukan: astroawani.com/berita-sukan/m… @SyedSaddiq
Mariah A @A_marea
2. Berikutan itu, @AirAsia Saiyan bertindak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak RevivalTV (Indonesia) kerana kontrak yang mereka ditandatangi di antara pihak ASYN dan RevivalTV. facebook.com/airasiasaiyan/…@SyedSaddiq
Mariah A @A_marea
3. "Kami berasa ini adalah satu keputusan yang tidak adil kerana kesalahan daripada pihak RevivalTV tidak sepatutnya menjejaskan integriti pertandingan ini, terutamanya apabila pengumuman kepada semua pihak telah diputuskan pada pukul 11PM semalam." - @AirAsia Saiyan @SyedSaddiq
Mariah A @A_marea
Jadi, sebagai penyokong industri e-sukan yang YB suarakan selama ini, saya dengan rendah diri untuk bertanya jika YB boleh memberi sebarang reaksi / kenyataan berhubung isu penarikan diri @AirAsia Saiyan. Terima Kasih YB @SyedSaddiq
Respon Syed Saddiq, menteri olahraga Malaysia…
Syed Saddiq @SyedSaddiq
Saya akan dapatkan laporan penuh berkenaan kes ini dan bincangkan tindakan susulan. I know you are an asset to Esports, Please do join us for the discussion tomorrow. @Amshar_Aziz please contact her. twitter.com/a_marea/status…
zekken-kun @ME0WY00NGI
@Farhan_Sora No matter what, my heart still on ASYN. Team AirAsia Saiyan❤
Story "Ini sudah menjadi kebiasaan," Buka-bukaan Netizen Negeri Jiran Soal Ejekan Suporter Ind.. Suporter Indonesia dan kelakuannya mendapat protes keras dari asosiasi persepakbolaan Malaysia, FAM. 706 pv
RevivalTV selaku penyelenggara sempat memohon maaf soal insiden ini.
URL GGWP.ID 37 RevivalTV Ungkapkan Permintaan Maaf Resmi Perihal Polemik di MSC 2018 RevivalTV resmi minta maaf guys.. Semoga kejadian ini cepat selesai dengan baik-baik untuk semua pihak ya..
Load Remaining (12)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.