1
ibcig 🌐 @ibcig
THREAD tahukah anda lagu misteri judul “Menanti Kekasih” menyimpan 1001 misteri, kau dengar dulu bait-bait lirik lagu ni seram babe. pic.twitter.com/qBkqzYYPxs
ibcig 🌐 @ibcig
Ini merupakan lagu terakhir penyanyi Alda dari Indonesia yg famous dgn lagu "Aku tak biasa".Lirik lagu yg menakutkan dan gelak seram di akhir lagu nie pasti membuatkan bulu roma anda meremang.
ibcig 🌐 @ibcig
Pelbagai spekulasi dibuat mengenai lagu ini contohnya selepas 3 hari lagu ini dibuat, polis menemui mayat Alda mati dalam sebuah hotel.Tapi dikatakan punca kematiannya kerana overdose dan ada kaitan dengan teman lelakinya.
ibcig 🌐 @ibcig
Namun,selepas forensik check mayatnya,didapati Alda telah mati 7 hari yg lepas. Habistu weh , sapa yang record lagu tu ? Khabarnya,lagu tersebut secara tiba-tba dah siap direkod dan pengurus Alda sendiri tak tahu dari mana & celah mana datangnya lagu ini.
ibcig 🌐 @ibcig
Ada pula yg cakap kononnya time lagu ni dirakam,Alda dalam keadaan yang sedih dan kecewa sebab BF dia curang. Oleh sebab tu,walaupun lirik lagu sebenarnya lain,tetapi Alda telah menyanyikan lirik lagu ini.Kesahihan sebenar cerita ini tak diketahui.
ibcig 🌐 @ibcig
Takde siapa tahu siapa pencipta lagu ini. Dah lah lirik seram nakharom ! Lebih menimbulkan misteri, bila ada yang mendakwa lagu ini hanya ditemui selepas kematiannya.Macam-macam hal… Apapun bersamalah kita sedekah Al-Fatihah kepada arwah…
☠️ Specter 幽灵 ☠️ @kamto_adi
Seriusan ini yg nyanyi almh Alda? 😱😱😱 Ada yg bisa bantu klarifikasi sebelum jd fitnah? twitter.com/sheikh_anon/st…
Ayudiaaaaa - 🇮🇩 🐸🐸 @ItsAyudia
@kamto_adi Baru denger malah , tapi cari di google ternyata orang MAS yg banyak bgt update ttg hal ini , serem bgt..ada gitu ya lirik lagu yg ngajak mati bunuh diri 😐 pic.twitter.com/ogLtoEKHof
Expand pic
Hariawan Ofianto @hariawan_puncs
@kamto_adi Itu lagunya The Panas Dalam, judulnya Rintihan Kuntilanak pak.. 😀
Arief 'TeGaR' Ridwan @tegarid
@kamto_adi ini lâgunya panas dalam pak.. pidi baiq yang buat
Gandi Adi Kusuma @gandiadik
Apaan sih... Ini lagu the panas dalam - rintihan kuntilanak... Kenapa jadi nyambung ke alm. Alda risma... Aya2 wae lah. twitter.com/sheikh_anon/st…
reza @judasjenar
@sheikh_anon Woooyy, ini lagu punya @The_Panasdalam judulnya Rintihan Kuntilanak. Asal cakap aja kau ini, Tipu tipu ni semua cerita2nya.
ST Asyraf @halfharith
@sheikh_anon Sorry ini fitnah terhadap Almarhum Alda Risma. Penyanyi asal dia "The Panasdalam Bank". Mitos ini hanya berlegar di website Malaysia sahaja. Di Indonesia tak mendapat sambutan mitos ini. Ini screenshot tweet daripada pencipta lagu "Rintihan Kuntilanak" pic.twitter.com/ItDYWn6dFO
Expand pic
Fadhil Abdillah @fadhilmunonice
@halfharith @sheikh_anon Terima kasih pada @syauqisegar yang sudah bertanya untuk klarifikasi. Mantul bruh 👍
widyibrahim @widyibrahim
@juriglagu Anj kenapa alda sik kata dia padahal mah lagunya ayah @pidibaiq
Muhammad Faiz Atorik @altefalken
Yaelah mbak ini lagunya the panasdalam kalik rintihan kuntilanak twitter.com/sheikh_anon/st…
feby @belleniums
@widyibrahim jadi bukan lagu alda (?) boong dong dia wkwk

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.