0
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Korang pernah duduk dkt asrama & skolah SORANG2 for the whole year? Aku pernah. Cukup 10 rt aku start. X mintak byk pun! Tlglah! Cerita seram ni gentle aku x tipu! pic.twitter.com/78UjndJmgr
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Sorry lambat guys. Tadi aku berperang dgn kucing suruh dia mandi. OK aku start malam ni dgn bismillah.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku menuntut di sekolah berasrama harian biasa di Kelantan. Mksdnya skolah tu ada asrama tp kau blh pilih nk stay asrama or x. Ha faham kan? Kalau x fhm repeat balik penerangan td.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku stay rumah from form 1-4 sbb rumah dekat tp pd awal form 5, family aku kena pindah Pahang. Aku x setuju sbb aku ada awek dkt skolah. So acah2 setia nk kekal dgn awek smpai habis skolah. Puih!
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Mcm2 cara aku buat utk x kasi dorng pindah antaranya aku pernah patahkan jari kaki kelingking aku dgn harapan dorng akn jg aku n x jd pindah. Bodoh mcm penyapu siak aku dulu.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
But unfortunately dorng nk pindah jugak sbb nk jg arwah nenek yg sakit dkt Pahang. Aku pun decide nk duk asrama utk hbskan saki baki cinta smbl tnggu SPM.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Masalah dia, asrama ada rule iaitu setiap 2 weeks pelajar dibenarkan balik rumah. Aku nk balik rumah siapa hawau? Duit x de. Tumpang member? Aku ni pemalu persis pokok semalu!
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
So nak taknak aku stay sesorng dkt asrama dgn pakgad. Warden pun balik kau tau?! Pakgad pun kejap ada, kejap hilang dh mcm biskut siak org tua tu. pic.twitter.com/XmmOCta7ho
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
So basically, i'm alone dlm satu area sekolah yg kiri kanannya hutan and depannya highway. And depan skit dlm 100 meter ad KUBUR.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
YES KUBUR! kalau kau duduk tingkat 3 aspura, kau blh nmpk barisan batu nisan melalui tingkap! Mcm mana siak bebudak ni blh tidur! pic.twitter.com/y5Dil3WW9e
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Jom imagine structure asrama aku supaya x gnggu crita. Asrama ad 2 block n 3 tingkat. Aspura & aspuri. Block ni menghadap satu sama lain n dipisahkan dgn dewan makan. level floor, ada bilik prep n hujung level tu ad bilik tv so basically blik tv ni blkg dewan makanlah.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
First day duduk sorng. 6pm budak start lengang. Smua mak pak dh ambk. Aku intai je dorng balik through beranda. Sedih siak. Pakgad pnggil aku kebawah. Aku happy ingat dia nk ajak aku balik tp x. Hawau betul.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Dia pesan "Mandi awal. Nanti kalau gelap x elok mandi sorng. Malam ni kalau takut, tidur surau. Kalau nk tgk WWE, tdur blik tv." Aku trus naik, mandi, bawak bantal busuk n turun ke surau. Kau ingat laki rakus mcm aku x de bantal busuk?
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Usai solat isyak , aku g dkt pakgad dkt post pngawal asrama. Aku ckp nk g bilik tv. Malam jumaat dulu2 ada crita english best! Dulu jelah, skrg ni byk crita melayu CEO kawin gaduh je.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Pakgad tu tiba2 pgg lengan aku. Dia pesan "Mlm ni tidur, baca doa. Jgn pndg kiri kanan. Kalau rs x sedap, tegur tp sopan." Seram sia dia ni. Tp budak2 pun ckp pakgad ni geng ahli syifa'. Aku angguk jelah.
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
So! Utk ke bilik tv aku kena lalu depan bilik prep yg gelap. And bilik ni tingkap dia x blh ttup sbb karat. So aku akn nmpk bilik yg gelap gelita dipenuhi meja n kerusi. pic.twitter.com/Xs2Tqiwo8N
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Masa aku nk lalu dpn pintu bilik prep, aku mcm bunyi suara lelaki tp halus. Dgr dkt hjung2 tlinga. Dia tny "Nak g mana?"
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku fikir tu maybe imaginasi kut. Then aku trus langkah. 2-3 langkah lpstu, mata ni gatal g pandng dlm dlm blik prep. Gelap. Tp ekor mata aku mcm nmpk something besar duk dkt hjung blik. Dia mcm duk bdiri. Wrna hitam. Lg hitam pd kegelapan bilik prep tu. pic.twitter.com/uknbqQVCpl
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku x hirau. Aku jalan lagi. Kalini aku kena rentas dewan makan. Lalu dewan makan. Gelap. Ada pinggan, cawan atas sink yg dh dibasuh. Suddenly..
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku mcm ternampk budak kecik duk berlari dkt pintu. Dia mcm terlintas. Wrna putih, kecik. Aku yakin budak sbb dia pakai baju skolah. Muka x nampak. Dia mcm terlintas. Mcm zap! Hilang! Tp aku blh nmpk bentuk dia! pic.twitter.com/gI23Hq0c1z
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku kuatkan mental ckp 'Imiginasi ni.. Ni smua otak ni' Aku jalan lg. Smpai depan bilik tv. Aku pulas tombol. Bukak slow2. Gelap. Petik suis. Aku tgk keadaan bilik yg hapak, kotor, kerusi berterabur. pic.twitter.com/7f0K6BCT9P
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Aku susun elok2 kerusi tmpt aku nk tidur mlm tu. Aku bukak tv. Layan cerita Rambo tv2. Aku terlupa bnda yg aku nmpk. Aku ingat mlm tu dh settle. But daamn.. Sumpah malam tu jd lg "best"!!
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
I'll continue lg nanti. Byk bnda yg jd dkt aku ms aku kat sana. Kau bygkan kau duduk sesorng dkt asrama & sekolah! SESORANG BEB! Kalau nk tahu, follow aku. hehehe pic.twitter.com/y3AIhZ9nED
Expand pic
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
OK guys, di malam yang hening ini aku nk sambung thread semalam! Meh raaapat rapat! Jangan kasi renggang kerana mungkin dia berada di sebelah kita! SO...... ini adalah sambungan thread semalam twitter.com/akuikmalhanif/…
Aku Ikmal Hanif @akuikmalhanif
Time tu pukul 12 malam. Lampu tutup. Nightline main dkt tv. Mata aku kuyu. Budak sekolah mana yg lyn nightline kan? So aku terlelap and biarkan tv bukak. pic.twitter.com/pxeahUuO3C
Expand pic
Load Remaining (30)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.