1
Majalah Mastika @MajalahMastika
Siapa kenal PABLO ESCOBAR ? ini adalah thread video ttg pablo the drug lord mansion (rumah agam) terbiar pablo, dorang pi terjah mansion tu di Columbia. pic.twitter.com/b3nSwDUQGj
Expand pic
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Sebelum tu admin cerita seba sedikit ttg Drug lord ni, full name dia PABLO EMILIO ESCOBAR GAVIRIA, lahir di Rionegro, Columbia. Membesar di Medillín. Sebelum di gelar ‘KING OF COCAINE’ dia ex student di Universidad Autónoma Latinoamericana. pic.twitter.com/bQN32KKSsV
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Pablo ni admin nk bak, dia founder drug cartel pertama di Columbia, dan kekayaan dia kira kira net worth of US 40-50 Billion, menjadikan dia penjenayah terkaya ditahun 1990s. pic.twitter.com/88Cnk0rroK
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Diringkaskan Pablo telah diburu serata polis di Columbia kerana janayah yg dia buat walaupun dah disogok beribu, dia pernah ditangkap pada sekitar tahun 1992 dan dilepaskan lepas tu dorang pi buru lagi escobar ni, dia ni cilik dan tersangat bijak hingga susah nk ditangkap. pic.twitter.com/eT1XBrfSBD
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Pada 2 December 1993, Berita dunia digemparkan dengan kematian PABLO ESCOBAR, setelah Lepas 16 bulan terlepas dekat La Catedral, dorang searching si pablo ni merata akhirnya pablo caught dekat Los Olivos, medillin. Dorang dapat tangkap dari track radiotelephone si pablo ni pic.twitter.com/L3REKWSemT
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Sebelum Pablo di tembak, ada adengan tembak menembak antara Columbiamn Army di led oleh Bridagier Hugo Martinez dengan bodyguard Pablo iaitu Alvaro de Jesus Agudelo (a.k.a) El Limons, dia macai paling setia dengan pablo. Ini gambar betul arwah pablo ditembak, dekat rooftop pic.twitter.com/moM1dXDIA0
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Tapi kematian Pablo masih sangsi, sebab siapa yg tembak tepat ditelinga Pablo antara pablo sendiri yang bunuh diri atau shootout dari columbian army, sebelum tu pablo dah parah sebab kena tembak dekat kaki. Ni semua gambar real semasa kejadian pic.twitter.com/X0I2AuYEk6
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Pengikut pablo ramai diberkas dan ada yg dah lari jauh. Ada yg still kekal jadi drug dealer sampai sekarang. pic.twitter.com/tknklxpILF
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Lepas kematian Pablo, banyak lah Movie dan Dokumentari dari kisah si Arwah Pablo ni. pic.twitter.com/k0zcwqXutW
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Okay, sekarang admin cerita ttg mansion si pablo ni, dia ada banyak sebenarnya rumah agam, dan banglo, but yg popular ada dua, yg satu dekat Miami beach, Florida. Tapi dah dimusnahkan pic.twitter.com/bVGf0P3ESq
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
yang satu lagi dekat tempat dia membesar dan dilahirkan di Columbia. Dikatakan lepas kematian Pablo ni, Mansion dia kena bakar oleh musuh drug dealing dia. So ada kesan terbakar sekitar rumah pablo ni, so ni video nya pic.twitter.com/rl7LwrYTCi
Majalah Mastika @MajalahMastika
Funeral Pablo didatangi dekat 30,000 orang, korang rasa siapa je lah kan fia antara 30 k tu, mesti ada mafia besar. So dia ditanam di Monte Sacro, Itagui. End of thread. pic.twitter.com/AUh4be18Jo
Expand pic
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Ada yg dm admin tanya anak dia, so admin tambah sikit lagi thread ni. Pablo ada 2 orang anak dari hubungan perkahwinan dia dengan Maria Victoria Henao. Anak lelaki : Sebastian Marroquin Escobar. Anak perempuan : El Manuela Escobar. Dorang sihat sejahtera sekarang ni. pic.twitter.com/VeVlDZ0M33
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Expand pic
Majalah Mastika @MajalahMastika
Ni admin tambah sikit thread ni, video budak budak columbian pekena kokain dekat atas tomb Pablo Escobar. Haram j betui dorang ni pic.twitter.com/aQLgG5t0cO
Pablo @imannabil87
@AnisAbyanaMS @MajalahMastika Hahah letak nama pablo escobar ni time tengok cerita american maid , tom cruise berlakon. Dia keje dengan drug lord columbia tu. Lawak jugak lah 😂
Ezzad® @EzzadEsa
@Fazeel_tucker @imannabil87 @AnisAbyanaMS @MajalahMastika HAHAHA “American Maid” tergelak bhai aku bila kau tanya “dia jadi orang gaji ke?”,nama citer tu “American made” laaaa... 😝😝😂
فظيل @Fazeel_tucker
@EzzadEsa @imannabil87 @AnisAbyanaMS @MajalahMastika sorry doh, aku tak tengok lagi cerita tu... aku ingat maid jadi drug dealer ke apa...

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.