2

Seorang netizen Malaysia di akun Twitternya berbagi tips "upgrade" kelas pesawat dari ekonomi menjadi bisnis tanpa biaya… dengan cara berpura-pura "meroyan" (menjadi depresi / gila) dan marah-marah di depan petugas boarding.


Samprit Obiker @nishxnish
Tapi ni kena tengok situasi. Paling senang nak dapat upgrade to business class is meroyan. Yes meroyan kat semua orang!
Samprit Obiker @nishxnish
Waktu paling bagus bila you tengah transit and you ada like 1 hour or less je nak naik the next flight. Time ni you kena buat teruk drama
Samprit Obiker @nishxnish
You lari la satu airport ambik feel, pastu lari pegi boarding room barely make it and termengah macam nak separuh mati
Samprit Obiker @nishxnish
And the employees will calm you down. You buat macam dah give up dengan kehidupan. You masuk duduk kat seat you still keadaan penat n marah
Samprit Obiker @nishxnish
Pastu you tengking semua orang. KENAPA TIMING MACAM NI. BLOODY FOOL. DAH LA AIPORT BESAR. PASTU ONE HOUR JE NEXT FLIGHT? BODOH BAHLOL!
Samprit Obiker @nishxnish
Sebelum take off confirm FA akan pegi dekat you upgrade you to business class.
Samprit Obiker @nishxnish
Ive seen this happening banyak kali weh. Usually makcik mat salleh. Senang senang je dapat business class.
Samprit Obiker @nishxnish
Ni pulak cara how to turn economy into a business class. Bukan semua flight boleh buat ni.
Samprit Obiker @nishxnish
Kalau flight tak ramai orang, jackpot. Sebelum take off tapi semua semua dah duduk, you pegi kat belakang sekali.
Samprit Obiker @nishxnish
Kalau ada satu row kosong, you terus duduk. Lepas take off you turun all hand rests semua and baring. Flatbed buatan sendiri.
Tapi tips ini mendapat reaksi yang negatif dari netizen karena dianggap tak masuk akal, bahkan barbar.
carmen kay. a @_karmenlunarx
Kids, don't. Please don't. pic.twitter.com/xLRPcr5xPg
Expand pic
Expand pic
Expand pic
naz @nazhanzakwan
@_karmenlunarx what kind of tips are these? normalising barbaric behaviour in public just to upgrade an experience? having no dignity and becoming a fool?
naz @nazhanzakwan
@_karmenlunarx i don’t understand her, clearly she can afford on upgrading to a business class, and yet promoting cheapskate behaviour by-
naz @nazhanzakwan
@_karmenlunarx i’d like to see her do it, rather than promoting to forget your dignity just because there’s a beauty in becoming a ‘cheapskate’
naz @nazhanzakwan
@_karmenlunarx making a thread on becoming a cheapskate, but at the same time wearing a gucci handbag and having boxes of duckscarves stacked hahahahahahah
A. Daniel @IMAzwanDaniel_
@aiennam @_natashaanuar @nishxnish why would somebody make a big fuss just to change to a different kind of seat.... You get what you paid for, right?
A. Ariff 🇲🇾 @ariffarifin
@_karmenlunarx Hina ke naik ekonomi sampai nak kena jadi gila sebab nak naik biz class?
ElJefe Lissa Angking @LissaLaila
@ariffarifin @_karmenlunarx Lagi hina sebab meroyan kat airport depan khalayak ramai sebab tak mampu naik biz class dengan cara membayar dgn duit sendiri 😏
Maklong Toksik ☢️☠️ @JulesJulietta
@_karmenlunarx please tell me she was just trolling? omg to think that I sorta backed her up masa dia kena bash sesalankuuuuu...
Load Remaining (13)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.