Cuma Demi Ritwit, Netizen Malaysia Ini Sampai Rela Sebar Informasi Hoax Seputar Adik Kelasnya yang Hilang

Demi panjat sosial?
mediasosial penculikan kriminal viralnow
0
Buckwheat ✨ @NrlRzk
Guys! Tolong viralkan one of my junior hilang and dipercayai tempat last police dapat detect dekat tempat pemerdagangan orang πŸ™πŸ»πŸ™ https://t.co/2gpLvIYdT0
Expand pic
Expand pic
Buckwheat ✨ @NrlRzk
Bukan main main guys! She's only 17 πŸ™πŸ» pic.twitter.com/PoNcvM8trF
Expand pic
al @nasihahxal_
@NrlRzk @unakuching Moga semua urusan dipermudahkan & adik ni dijumpai dgn selamat πŸ™πŸ»btw boleh tahu tmpt pemerdagangan orang tu dkt mana?
Buckwheat ✨ @NrlRzk
@kukukaki77 @izzatdalphia Tak tahu lah but last dapat contact dia kat area rawang after that terus hilang 😰
shimo @AzmirShimo
@NrlRzk @kukukaki77 @izzatdalphia Then terus assume dia kat tempat pemerdagagan orang? lol?
Buckwheat ✨ @NrlRzk
@AzmirShimo @kukukaki77 @izzatdalphia Sebab mak dia contact dengan polis and polis yang bagitahu macam tu. Ni pun tahu dari kawan kawan dia. Fyi dia ni memang liar sikit Sorry πŸ™πŸ»

Padahal…


MohdFaizalHassan @f4izalhassan
@PDRMsia kata, bukan penculikan, keluar sukarela with kenalan dipercayai lelaki. Lokasi tlah dikenalpasti, parents nak pujuk balik. Tammat. twitter.com/n4m1ee/status/…
α••( ᐛ )α•— @potongkelape
@f4izalhassan ┣┫A┣┫A┣┫Aβ•πŸ˜‚ Aku dah hagak dah macam kes Amira. Viralkan lagi kes mak kau hijau tu. 😏 Tweet nie yg patut VIRAL. 😌
namie @proprestion
@f4izalhassan @PDRMsia Saya pun dah delete tweet viral saya tu. Harap harap dia dijumpai jela. Tabah kepada parentnya. Niat sekadar menolong. Wallahualam.
Kai @adhakhai
@f4izalhassan @PDRMsia Budak kalau nak viral something sampai exaggerate mcm mcm
K-O @mynameisk0
@f4izalhassan @ApanZhafran "Nampak dekat pusat pemerdagangan manusia" Dia ingat ni pwtc?
Killana @HyeKillana
@f4izalhassan @PDRMsia Kawan hilang ye2 tweet suruh carikkan lah doakan lah, mcm risau sgt. Dah dpt tau kawan lari dgn bf trus keluar thread 'dia mmg sosial'. Hoho
Nana @N_Azlina2
@f4izalhassan @PDRMsia Kesiannya parents dia. Malu, entah 1 Malaysia dah tahu,last2 dah jumpa & "sebab ikut kenalan lelaki". 😫
namie @proprestion
@adhakhai @f4izalhassan @PDRMsia Saya pun tak tahu nak cakap apa. Harap harap dia ditemui selamat jela.

Diklarifikasi lagi oleh pemilik twit.


Buckwheat ✨ @NrlRzk
Okay guys! Baru dapat info yang dia tak hilang but follow her bf somewhere πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ Semua kena tipu hidup hidup. Sorry πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»but stay safe people pic.twitter.com/GfGiXWbjEa
Expand pic
𝑩𝒆𝒍𝒍𝒆 πŸ§œπŸ»β€β™€οΈ @belleahmd
@NrlRzk yeap. lain kali sebarkan berita yang sahih dek. bukan main cakap kat tempat pusat pemerdagangan orang. mana la netizen tak marah duh πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈπŸ’†πŸ»
Buckwheat ✨ @NrlRzk
@belleahmd Berita ni sahih je cuma part yang dia hilang tu je yang tak tahu dia ikut bf dia

Netizen meminta twitnya ini dihapus.


Fairidz is here @fairidz17
@teyrabyte @AbdullahSazili @NrlRzk Delete jela. Batak sgt pasai apa. Bodoh simpan skit utk anak cucu nnt.
Load Remaining (13)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.