Perlu Tahu, Thread Ini Jelaskan Perbedaan Antara Surface Web, Deep Web, dan Dark Web

Serupa tapi tak sama.
2
Story Mengintip Horornya Isi Deep Web, Sisi Tergelap Dunia Internet yang Tak Terjamah Netters .. Sisi tergelap Internet adalah sisi tergelap manusia juga. 10346 pv 5 11
alexander @danieliskndar98

Tak nak menyusahkan orang 😂

alexander @danieliskndar98

Surface web vs deep web vs dark web Berminat nak tahu? Saya akan bawa anda selami dunia moden serba canggih. Cukup rt aku start cerita

12/07/2017 12:46:02 WIB
alexander @danieliskndar98

sebelum aku mula bawak korang menyelam, ingst pesan ni. jangan sesekali cuba masuk ke deep web. segala perbuatan korang adalah...

12/07/2017 21:37:20 WIB
alexander @danieliskndar98

tanggungjawab sendiri. kesan masuk deep web ni aku akan cerita di akhir tweet nanti. bagi aku ruang dan masa untuk terangkan sampai habis

12/07/2017 21:39:26 WIB
alexander @danieliskndar98

OKAY THREAD BERMULA surface web ni medium penting bagi kita nak cari maklumat apa apa. Cth nya macam bing, yahoo, google, youtube dll

12/07/2017 21:58:09 WIB
alexander @danieliskndar98

Surface web ni hanya merangkumi hampir 5% medan internet je, come on dr google hanya nothing. Di sebaliknya, 95% deep web 👿

12/07/2017 22:01:04 WIB
alexander @danieliskndar98

Deep web ni ada dark web, tapi dark web ni tak semua dari deep web. Tolong rujuk gambar kalau nak faham pic.twitter.com/2JhPIdInuB

12/07/2017 22:03:42 WIB
Expand pic
alexander @danieliskndar98

There are darkside of internet. Kewujudannya dah lama gila, cuma kita je tak tahu. Nak masuk web macam ni kau kena mahir dan belajar

12/07/2017 22:07:02 WIB
alexander @danieliskndar98

nak akses deep web, kits cums perluksn ilmu tentang search engine macam intute, DeepPeep, Scirus dan WWW virtual library (rujuk gambar) pic.twitter.com/pZ6bzVS2mQ

12/07/2017 22:18:16 WIB
Expand pic
Expand pic
alexander @danieliskndar98

deep web ni jugak dikenali sbgai invisible web yang tak boleh didapati melalui seach engine yang biasa. deep web ni menyimpan benda pnting..

12/07/2017 22:20:59 WIB
alexander @danieliskndar98

macam rekod kesihatan, rekod belajar, rekod kewangan dan macam macam data lagi. kat sini belum habis lagi kau explore.

12/07/2017 22:23:10 WIB
alexander @danieliskndar98

di sebalik surface web dan deep web, di situ wujudnya dark web. ini adalah bahagian paling bawah dimana tempat paling tdak selamat kalau

12/07/2017 22:24:28 WIB
alexander @danieliskndar98

... orang biasa macam kita melawat. welcome to hell la bak kata omputeh. dark web ni tempat dimana jenayah merebak dengan cepat

12/07/2017 22:27:17 WIB
alexander @danieliskndar98

okay ni aku nak start pengalaman di mana semuanya bermula (JANGAN TIRU AKSI INI)

12/07/2017 22:32:32 WIB
alexander @danieliskndar98

bila kau muda ni, macam macam kau nak try. bila dgr je pasal dark web ni, aku rasa terus berminat nak tahu lebih mendalam

12/07/2017 22:33:57 WIB
alexander @danieliskndar98

aku dibantu dengan dua org lg yg blh dikatakan pakar it(not too pakar la sangat), minat yang mendalam membawa kami ke jalan sesat

12/07/2017 22:35:36 WIB
alexander @danieliskndar98

first kitorg explore, macam macam benda negatif yg kitorg dgr. ada org hilang disebabkan salah akses, ada org trauma dan mcm mcm lagi

12/07/2017 22:37:27 WIB
alexander @danieliskndar98

Benda yg dikira macam feedback ni korang boleh cari kat blog blog omputeh, this is real. Bila dah masuk cara baik, tolong keluar cara baik

12/07/2017 22:39:54 WIB
alexander @danieliskndar98

First bila nak buka, tolong download VPN (virtual private network). Ini soal nyawa kau bila kau dah masuk lembah kegelapan sebab dark web...

12/07/2017 22:42:04 WIB
alexander @danieliskndar98

Tempat di mana semua aktiviti black market berkumpul. Okay sambung cite, vpn ni nak pastikan korang selamat dari kena track..

12/07/2017 22:43:43 WIB
alexander @danieliskndar98

Jangan ingat ISP tak buat keje okay, diorg akan track sesape yang cuba akses dark web. Ni pun utk selamatkan identiti korang dr kena rembat

12/07/2017 22:46:31 WIB
alexander @danieliskndar98

Lepas tu kami menggunakan TOR (The Onion Route) sebagai search engine untuk masuk ke dark web. TOR boleh download kat google

12/07/2017 22:48:28 WIB
alexander @danieliskndar98

Sebelum buka tor, buka vpn dulu. TOR ni akan proxykan kau punya IP address so location kau akan menunjukkan kau ni akses dari tempat lain

12/07/2017 22:50:48 WIB
alexander @danieliskndar98

Haaa aku lupa nak cakap, sebelum buka vpn. Kitor log out semua socmed dan clear history for our safety

12/07/2017 22:52:54 WIB
Load Remaining (41)

Comment

No comments yet. Write yours!