2
Story Mengintip Horornya Isi Deep Web, Sisi Tergelap Dunia Internet yang Tak Terjamah Netters .. Sisi tergelap Internet adalah sisi tergelap manusia juga. 9812 pv 5 11
alexander @danieliskndar98

Tak nak menyusahkan orang 😂

alexander @danieliskndar98
Surface web vs deep web vs dark web Berminat nak tahu? Saya akan bawa anda selami dunia moden serba canggih. Cukup rt aku start cerita
alexander @danieliskndar98
sebelum aku mula bawak korang menyelam, ingst pesan ni. jangan sesekali cuba masuk ke deep web. segala perbuatan korang adalah...
alexander @danieliskndar98
tanggungjawab sendiri. kesan masuk deep web ni aku akan cerita di akhir tweet nanti. bagi aku ruang dan masa untuk terangkan sampai habis
alexander @danieliskndar98
OKAY THREAD BERMULA surface web ni medium penting bagi kita nak cari maklumat apa apa. Cth nya macam bing, yahoo, google, youtube dll
alexander @danieliskndar98
Surface web ni hanya merangkumi hampir 5% medan internet je, come on dr google hanya nothing. Di sebaliknya, 95% deep web 👿
alexander @danieliskndar98
Deep web ni ada dark web, tapi dark web ni tak semua dari deep web. Tolong rujuk gambar kalau nak faham pic.twitter.com/2JhPIdInuB
Expand pic
alexander @danieliskndar98
There are darkside of internet. Kewujudannya dah lama gila, cuma kita je tak tahu. Nak masuk web macam ni kau kena mahir dan belajar
alexander @danieliskndar98
nak akses deep web, kits cums perluksn ilmu tentang search engine macam intute, DeepPeep, Scirus dan WWW virtual library (rujuk gambar) pic.twitter.com/pZ6bzVS2mQ
Expand pic
Expand pic
alexander @danieliskndar98
deep web ni jugak dikenali sbgai invisible web yang tak boleh didapati melalui seach engine yang biasa. deep web ni menyimpan benda pnting..
alexander @danieliskndar98
macam rekod kesihatan, rekod belajar, rekod kewangan dan macam macam data lagi. kat sini belum habis lagi kau explore.
alexander @danieliskndar98
di sebalik surface web dan deep web, di situ wujudnya dark web. ini adalah bahagian paling bawah dimana tempat paling tdak selamat kalau
alexander @danieliskndar98
... orang biasa macam kita melawat. welcome to hell la bak kata omputeh. dark web ni tempat dimana jenayah merebak dengan cepat
alexander @danieliskndar98
okay ni aku nak start pengalaman di mana semuanya bermula (JANGAN TIRU AKSI INI)
alexander @danieliskndar98
bila kau muda ni, macam macam kau nak try. bila dgr je pasal dark web ni, aku rasa terus berminat nak tahu lebih mendalam
alexander @danieliskndar98
aku dibantu dengan dua org lg yg blh dikatakan pakar it(not too pakar la sangat), minat yang mendalam membawa kami ke jalan sesat
alexander @danieliskndar98
first kitorg explore, macam macam benda negatif yg kitorg dgr. ada org hilang disebabkan salah akses, ada org trauma dan mcm mcm lagi
alexander @danieliskndar98
Benda yg dikira macam feedback ni korang boleh cari kat blog blog omputeh, this is real. Bila dah masuk cara baik, tolong keluar cara baik
alexander @danieliskndar98
First bila nak buka, tolong download VPN (virtual private network). Ini soal nyawa kau bila kau dah masuk lembah kegelapan sebab dark web...
alexander @danieliskndar98
Tempat di mana semua aktiviti black market berkumpul. Okay sambung cite, vpn ni nak pastikan korang selamat dari kena track..
alexander @danieliskndar98
Jangan ingat ISP tak buat keje okay, diorg akan track sesape yang cuba akses dark web. Ni pun utk selamatkan identiti korang dr kena rembat
alexander @danieliskndar98
Lepas tu kami menggunakan TOR (The Onion Route) sebagai search engine untuk masuk ke dark web. TOR boleh download kat google
alexander @danieliskndar98
Sebelum buka tor, buka vpn dulu. TOR ni akan proxykan kau punya IP address so location kau akan menunjukkan kau ni akses dari tempat lain
alexander @danieliskndar98
Haaa aku lupa nak cakap, sebelum buka vpn. Kitor log out semua socmed dan clear history for our safety
Load Remaining (41)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.