Bukan Putih, Nasi Kerabu ini Berwarna Biru Ekstrim tapi Bikin Nagih Siapapun

Birunya nasi kerabu berasal dari kembang teleng
nasikerabu nasibiru nasi kulinerthailand
1101 View 0 comments
Add to Favorite
0
Login and hide ads.

Nasi kerabu makanan khas Thailand yang diberi pewarna biru dari kembang teleng. Warna cantiknya makin sedap ditambah lauk pauk.

Daniel Lui @Deniallui 13/05/2017 17:08:24 WIB
Food for thought! Nasi kerabu for lunch is an amazing way to enjoy Saturday evenings pic.twitter.com/DAnlyAOF24
 Expand pic
Abdul Rahman Emang A @aemangt 13/05/2017 16:35:17 WIB
Sempat pekena nasi kerabu ayam bakar kat Pengadang Baru pagi tadi bersama keluarga. pic.twitter.com/xirYFKojez
 Expand pic
NAZ @NazLeeRa 14/05/2017 08:37:56 WIB
Nasi kerabu ayam + kambing bakar 🤗 pic.twitter.com/bqp1LVjh5z
 Expand pic
GRUMPY K A I 🌺 @Kaaailun 04/05/2017 06:38:00 WIB
Breakfast nasi biru 😊 (@ Restoran Soto Shah Alam in Shah Alam, Selangor) swarmapp.com/c/8lNSYk9cMVQ pic.twitter.com/xaX8rQCbrn
 Expand pic
Stαrdust 💫 @AmniAbuBakar 05/05/2017 20:56:44 WIB
@PrinceXIV7112 jadi doraemoner makan nasi biru jadi kaler biru :')
@hussein_alattos @hussein_alattos 06/05/2017 11:21:54 WIB
@arieparikesit @ErickAntariksa nasi khas Melayu-Pattani juga biru, Eskrim juga ada yg biru dan ga ada dalil keharamannya juga tuh
MZakwanS @ZakwanMzs 06/05/2017 13:30:44 WIB
Zakwan cakap dia makan nasi dagang yg warna biru 😂😂😂 padahal dia makan nasi kerabu !!! -kamil
farid @faridangsori 08/05/2017 22:14:53 WIB
Bukan apa tapi balik je rumah dah bau ayam berempah, pastu pi check dapur ada nasi biru, masuk dalam bilik dah macam kedai nasi kerabu emm 😋
hy @hidayahhyuusof 11/05/2017 20:20:58 WIB
@tirathee @15Zaty Ha ah. Ramai orang tau nasi kerabu biru je 😂😂
Budi @mnursetiabudi 12/05/2017 00:53:36 WIB
@iradiomakassar cari makan boss... di btp ada penjual nasi biru, spesialis penolong saat lapar tengah malam haha
س @mustangasyraf 12/05/2017 13:29:50 WIB
@best_flend Mcm Rakan Sekampus Sy Dulu Takut Tengok Nasi Kerabu Sbb Warna Biru
kimbó @imkimiie 14/05/2017 10:24:00 WIB
Nasi kerabu ft pedas nak mampuih 😂
Nechi @enesnessa 14/05/2017 12:15:32 WIB
@aisyhzaki breakfast tadi saya makan nasi kerabu!!!
mariam. @mskatana13 14/05/2017 14:44:12 WIB
@ralphloreng Semalam dah makan mee kerabu juga. Loya tekak ni nak makan nasi dah tak lalu dah. 3 hari tak makan nasi 😫
wany.cs @wanychesoh1 14/05/2017 14:45:50 WIB
sedapnya kalau dapat nasi kerabu time time ni
ANNURCHE @RunnaHarihays97 14/05/2017 16:33:25 WIB
@AynaAadnan @Aidaadudadi lain kali sahur lah. Aku still igt dia sahur nasi kerabu. Ya Allah. Sedap gila
Nazifa Mohd @nazifaamhd 14/05/2017 16:51:35 WIB
tak sedap sia termkn budu ngn nasi kerabu 😣😣 rasa hanyir
Load Remaining (2)

All Categories

Category related to Food & Diet

Login and hide ads.