0
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
*SERAT JOYOBOYO* Mbesuk yen wis ono kreto tanpa jaran Tanah Jowo kalungan wesi Prahu mlaku ing dhuwur awang-awang.. Kali ilang kedhunge
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Pasar ilang kumandange Iku tondo yen tekane jaman Joyoboyo wis cedhak
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Bumi soyo suwe soyo mengkeret Sekilan bumi dipajeki Jaran doyan mangan sambel Wong wadon nganggo pakeyan lanang
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Wong lanang koyo wong wadon Iku tandhane yen wong bakal nemoni wolak-waliking jaman Akeh janji ora ditetepi
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Akeh wong wani nglanggar sumpahe dhewe Menungso podho seneng nyalah Ora ngendahake aturaning Gusti
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Barang jahat diangkat-angkat Barang suci dibenci Akeh menungso mung ngutamakke duwit Lali kamanungsan Lali kabecikan
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Lali sanak lali kadang Kepingine mung urip mukti Ngumbar nafsu angkoro murko Nggedekake duroko
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Wong bener thenger-thenger Wong salah malah bungah Wong apik malah ditampik Wong jahat munggah pangkat Wong agung kasinggung
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Wong olo kapujo-pujo Wong wadon ilang kawirangane Wong lanang ilang kaprawirane Akeh wong ngedol elmu Akeh wong ngaku-aku
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Njobone putih njerone dadu Ngakune suci, nanging sucine palsu Akeh bujuk akeh lojo Akeh udan salah mongso Akeh prawan nglairake anak
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Akeh jabang bayi lahir nggoleki bapak'e Agomo akeh sing nantang Prikamanungsan soyo ilang Omah suci dibenci Omah olo soyo dipujo
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Anak mangan bapak Sedulur mangan sedulur Konco dadi mungsuh Guru podho disatru Tonggo podho curigo Kono-kene soyo angkoro murko
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Mbesuk yen ono peperangan Teko soko wetan, kulon, kidul lan lor Akeh wong becik soyo sengsoro Wong jahat soyo seneng
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Wektu iku akeh dandang diunekake kuntul Wong salah dianggep bener Pengkhianat nikmat Durjono soyo sempurno
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Wong jahat munggah pangkat Wong lugu kebelenggu Wong mulyo dikunjoro Wong wadon nglamar wong lanang
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Wong lanang ngasorake drajate dhewe Sing kebat kliwat Sing telah sambat Sing gede kesasar Sing cilik kepleset Sing anggak ketunggak
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Sing wedi mati Sing nekat mbrekat Sing jerih ketindih Sing ngawur makmur Sing ngati-ati ngrintih Sing ngedan keduman Sing waras nggagas
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
namung sakniki seng lagi digandrungi yoiku Ing ngarso numpuk bondho Ing madyo mangan konco Tut wuri nggolek rai
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Pitutur Jowo asli iki ojo dilalekno yo lurrr Urip iki mung sedhelo Mulo, pitutur iki sebarno marang poro konco
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
Ora karep ngguroni tapi mung ngelingno kareben tetep waspodo tansah eling marang dawuhe Gusti Allah Kang Moho Kuoso
PenjarakanAhok! @bangzul_pni
nyuwun pangapunten seng katah yen wonten lepat nipun Matur sembah nuwun..._/l\_

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.