Pengertian Tawadhu by @eMbahNyutz

Chirpified
TIPS howto
1
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
ono bedane, wis ngerti, wis nglakoni, wis ngalami. sing reti durung mesti nglakoni opo meneh ngalami. mulo iso kliru
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
umpamane, wong ngerti tawadhu' iku apik. Tapi opo wis nglakoni lan ngalami tawadhu'?
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
luwih kerep wong reti teori/konsep tawadhu, nanging ora ngerti carane tawadhu sing bener amargo ora laku lan ngalami
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
ora arang wong mung rumongso tawadhu', padahal asline takabbur. Nepsu iku pinter. iso mbegal sing apik nggo laku elek...
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
yo kui sing arane muslihat utowo tipu-daya howo-nepsu. Iki ora iso ditilik mung nganggo sarana akal, mergo akal iso mung akal-akalan
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
nek wong sing ngerti suluk, carane niteni tipudoyo iku nganggo sing diarani roso, utowo cara ngarabe dzauq
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
mula salik kudu sinau nglandepake rasa, yoiku mata batin. Carae manekawerno. Intine kudu gelem mlaku ing dalan, toriqoh arane
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
yen mung teori thok ga dilakoni yo ora tekan. ning dalan akeh tipudoyo seko howo nepsu lan setan. mulane butuh ana sing nduduhke
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
pramulo, sing mung ngerti sapirangpirang teori suluk/sufi/tasawuf durung mesti bener panemune yen durung laku riyadhahe
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
becik nora gampang gumun marang wong sing pinter ngomong perkoro2 ruhani sing ndakik-ndakik, biasa wae.
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
hananging yo ora keno nyepeleke perkoro ndakik-ndakik, mergo kabeh ono papane. Kudu empan papan
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
umpamane, yen arep ngombe wae ora tau oco bismillah, apike sadar diri, ojo kesusu njegur perkoro kang ndakik-ndakik..mengko mung dadi pamer
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
kabeh ana aturane yen ing agama. Yen ngaku ndherek kanjeng nabi, mestine manut aturan, ora gae aturan dewe
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
dalan marang Pengeran iku sing gawe yo Pengeran. Arep liwat endi yen ora liwat dalane Pengeran?
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
keno-keno wae ra percoyo utowo rumongso biso tekan tanpa manut dalane Pengeran, tp iku dudu ajarane kanjeng nabi. Becik biso o rumongso
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
Gusti Allah kasebut Pengeran mergo ALlah iku Dzat sing di-ngengeri.. koyo dene kito ngenger marang ndoro. kudu manut.
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
kabeh perkoro iku kudu dilandesi marang iman. Yen ora iman, ra percoyo, yo ra sah dipikirke perkoro2 aturan kui. Mlakuo sakkarepe dewe
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
mulane ora ana rudapekso ing agomo, mergo wong ra percoyo dipekso yo percuma. Jarne ae. Kabeh milih dalane dewe-dewe
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
yen percoyo, mestine mikir sukmben bar mati piye. Mula yen iman kudu manut Pengeran amargo wohing pakarti diunduh sabubare mati
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
pramulo kanjeng nabi nate dawuh, mati iku sak-apik-apike pameling utowo nasihat. Ben do tafakkur marang sangkan paraning dumadi
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
sepindah maneh, iku kabeh kanggo sing percoyo temenan.
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
pitutur kanjeng nabi nora mlebu ing manahing wong sing ora percoyo. mula aslien dakwah ora mekso. mung ngajak, kabeh keno milih,
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
saben-saben pilihan ana wohe, mengko do ngunduh dewe-dewe yen wis wayahe.
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
nora perlu padudon perkoro woh dalan lan pakarti sing dipilih. enteni wae dewe-dewe ono wohe opo ora ing tembe mburi, yen wis cedhak mati
eMbah Nyútz™ al-Halāhmbéli @eMbahNyutz
awake dewe ora ngerti mengko matine kapan, carane piye, lara dhisik opo ora, soro opo langsung thek-sek, ditangisi opo ora.. sing ati-ati
Load Remaining (4)

Comment

No comments yet. Write yours!

Login and hide ads.
Login and hide ads.