Syi'ir "Tanpo Waton" -- Gusdur

Syair "Tanpowaton" atau yang lebih kita kenal sebagai syair "Gus Dur" ini disusun oleh al-magfurlah KH Abdurrahman Wachid
National
0
duta caraka @dutacaraka
Ingin hadir di Haul ke-5 Gus Dur, tp nggak bs datang...Syair "Tanpowaton" kan ku-twit sebagai pengingat. @ulinyusron @nu_online @BeritaPKB
duta caraka @dutacaraka
1. Ngawiti ingsun nglaras syi'iran, Kelawan muji maring pengeran, Kang paring rohmat lan kenikmatan, Rino wengine tanpo pitungan #Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
2. Duh bolo konco priyo wanito, Ojo mung ngaji syare'at bloko, Gur pinter ndongeng nulis lan moco, Tembe mburine bakal sangsoro..#Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
3.Akeh kang apal Qur'an Haditse, Seneng ngafirke marang liyane, Kafire dewe dak digatekke, Yen isih kotor ati akale.#Tanpowaton #haul5gusdur
duta caraka @dutacaraka
4. Gampang kabujuk nafsu angkoro, Ing pepaese gebyare donyo, Iri lan meri sugihe tonggo, Mulo atine peteng lan #
duta caraka @dutacaraka
5 Ayo sedulur jo nglaleake, Wajibe ngaji sa'pranatane, Nggo ngandelake iman tauhide, Baguse sangu mulyo # #haul5gusdur
duta caraka @dutacaraka
6. Kang aran sholeh bagus atine, Kerono mapan seri ngelmune, Laku thoriqot lan ma'rifate, Ugo haqiqot manjing #
duta caraka @dutacaraka
7. Al-Qur'an Qodim wahyu minulyo, Tanpo tinulis iso diwoco, Iku wejangan guru waskito, Den tancepake ing jero #
duta caraka @dutacaraka
8. Kumantil ati lan pikiran, Mrasuk ing badan kabeh jeroan, Mu'jizat rosul dadi pedoman, Minongko dalan manjinge iman..#Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
9. Kelawan Allah kang moho suci, Kudu rangkulan rino lan wengi, Ditirakati diriyadlohi, Dzikir lan suluk jo nganti lali..#Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
10. Uripe ayem rumongso aman, Dununge roso tondo yen iman, Sabar narimo nadjan pas-pasan, Kabeh tinakdir saking pengeran..#Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
11. Kelawan konco dulur lan tonggo, Kang podo rukun ojo dursilo, Iku sunnahe rosul kang mulyo, Nabi Muhammad panutan kito..#Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
12. Ayo nglakoni sekabehane, Allah kang bakal ngangkat drajate, Senadjan asor toto dzohire, Ananging mulyo maqom drajate..#Tanpowaton
duta caraka @dutacaraka
13 Lamun palastro ing pungkasane, Ora kesasar roh lan sukmane, Den gadang Allah swargo manggone, Utuh mayite ugo ulese..#Tanpowaton

Comment

duta caraka @dutacaraka 01/01/2015 21:39:40 WIB
<!DOCTYPE html><html><head><script type="text/javascript">window.NREUM||(NREUM={}),__nr_require=function(t,e,n){function r(n){if(!e[n]){var o=e[n]={exports:{}};t[n][0].call(o.exports,function(e){var o=t[n][1][e];return r(o?o:e)},o,o.exports)}return e[n].e
Login and hide ads.
Login and hide ads.