sithik wae babagam #primbon

Chirpified
0
Joker Jowo @JokerJowo

Primbon kui sejatine kaya 'prediksi' utawa ramalan sing ana ng Jawa wiwit ndhisik.. #primbon

01/08/2014 15:14:06 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Malahan, primbon ora mung ramalan, nanging itungan... Basa saiki jenenge 'pengetahuan' sing ditemu simbah-simbahe dhewe.. #primbon

01/08/2014 15:15:20 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Primbon biasane didelok lan diukur seka kahanan ana ing alam lan awak dhewe... sing kerep dietung kayata: ngimpi... #primbon

01/08/2014 15:16:16 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Kowe lak ya wes tau ngalami conto liyane kaya: kuping mbengung, mata kedutan, suara têkèk, lan liya-liyane... #primbon

01/08/2014 15:17:12 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

contone ngene... Nek dhewe ndelok bentuk lambe... Ana sing bentuk'e amba, cilik, tipis, lan liyane... #primbon

01/08/2014 15:18:19 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Lambe amba kui ateges biasane wong'e sabar lan ora jirih... Bedane karo lambe ndower, kui biasane ora seneng ngalah #primbon

01/08/2014 15:18:53 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Nek sing kerep diomongke yaiku primbon bab impen... Nganti ana tetembungan 'tafsir mimpi' baran saiki... #primbon

01/08/2014 15:19:27 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Akeh sing percaya ora percaya babagan primbon... Malahan akeh tafsir, wog percaya primbon kui ndeso... Hiihhh... #primbon

01/08/2014 15:20:00 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Ora percaya primbon ning percaya fengsui..?? Padahal kui padha wae, malahan primbon kui lak 'pengetahuan' asli'ne dhewe... #primbon

01/08/2014 15:20:37 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Ora mesti arti sing metu seka primbon kui bakal kedaden... Jenenge kui lak 'peringatan alam'... kudu peka ndhisik karo alam... #primbon

01/08/2014 15:21:12 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Yen metu 'peringatan' sing kurang apik, kui tegese dhewe kudu luwih waspada lan eling pasrah karo Gusti, ora ateges kudu 'paranoid' #primbon

01/08/2014 15:21:55 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

Semono uga yen metune apik, ora njur marai awak'e dhewe kui sombong lan congkak... Malah kudu matur nuwun maneh diparingi sae... #primbon

01/08/2014 15:22:30 WIB
Joker Jowo @JokerJowo

semono kui babagan primbon... Kabeh mau bali meneh neng tirakat'e wong Jawa... Mugo-mugo migunani... #primbon

01/08/2014 15:23:09 WIB

Comment

No comments yet. Write yours!