Chirpstory will close the service later this year. At the end of September, you will not be able to post stories or comments.

Have/ Has

Penggunaan have/ has sebagai main verb dan helping verb.
0
zenius english @zeniusenglish

"have/ has" bs sbg main verb (kata kerja utama/ predikat dlm kalimat) atau sbg helping verb yg merupakan struktur dr "present perfect" #zegr

07/03/2014 18:59:43 WIB
zenius english @zeniusenglish

Cth: "I have two cats at home."; "My sister has lots of sunglasses."

07/03/2014 19:05:50 WIB
zenius english @zeniusenglish

Nah di contoh kalimat tadi, have/ has sbg main verb. Kalo bentuk negative nya jd "don't have/ doesn't have". #zegr

07/03/2014 19:06:21 WIB
zenius english @zeniusenglish

(+) "I (do) have lots of pokemon cards." (-) "I do not have lots of pokemon cards." @MrIrhasAzmi

14/03/2014 19:40:43 WIB
zenius english @zeniusenglish

Gimana? Udah kebayang kan kenapa pake "don't have" ketika mau bilang "Aku ga punya banyak kartu pokemon."? @MrIrhasAzmi

14/03/2014 19:44:04 WIB
zenius english @zeniusenglish

Cth: "I have lived in Jakarta for 20 years."; "John has worked at XYZ company since 1998." #zegr

07/03/2014 19:09:18 WIB
zenius english @zeniusenglish

Di cth kalimat td "have/ has" berlaku sbg helping verb yg merupakan struktur dr "present perfect" shg negative-nya "haven't/ hasn't". #zegr

07/03/2014 19:10:52 WIB
zenius english @zeniusenglish

Cth: "I haven't met her before."; "Dr.Martin hasn't arrived yet." #zegr

07/03/2014 19:11:19 WIB
zenius english @zeniusenglish

Tapi, para pengguna British English seringkali pake "have/ has got" sbg main verb yg artinya memiliki. #zegr #zecm

07/03/2014 19:12:06 WIB
zenius english @zeniusenglish

Cth: "I've got some cookies. Want some?"; "She has got nice hair." #zegr #zecm

07/03/2014 19:13:34 WIB
zenius english @zeniusenglish

Ketika kamu pake "have/ has got" instead of "have/ has" as the main verb, maka bentuk negative-nya "haven't/ hasn't got". #zegr #zecm

07/03/2014 19:15:06 WIB
zenius english @zeniusenglish

Cth: "I don't have time for your nonsense." sama dgn "I haven't got time for your nonsense." #zegr #zecm

07/03/2014 19:16:12 WIB
zenius english @zeniusenglish

(+) "I have visited the Neuschwanstein Castle." (-) "I have not visited the Neuschwanstein Castle." #zegr @MrIrhasAzmi

14/03/2014 19:43:12 WIB

Comment

No comments yet. Write yours!